TPAO’nun parlak günlerinde bünyesindeki Batman Petrolspor, büyük başarılarla gündemdeydi. Site Mahallesi’ndeki eğitim yuvalarındaki öğrenciler, bayram törenlerine bir başka hazırlanırlardı. İşte Batman’ın siyah-beyaz karelerinden bir kesit daha…

70’LERİN PETROLSPOR’U
Bir zamanlar amatör kümede bile kurduğu güçlü kadroyla bölgedeki takımlara taş çıkartan Batman Petrolspor, parmakla gösterilen örnek kulüplerdendi. Mazisi başarılarla dolu Petrolspor’un o başarılı dönemi artık tarihe karıştı. TPAO bünyesindeyken kurduğu güçlü ekipte Sivas’tan transfer ettiği futbolcularla birçok başarıya imza atan Kırmızı-Beyazlı takımın 1970’li yıllardaki on biri: “(Ayaktakiler) İhsan Bedük (Sabahke), Feridun Yeni, Sivaslı Yunus, ‘Bozo’ lakaplı Necmettin Neco, Atilla Bozkurt, Faik. (Oturanlar) Sivaslı Şazi, Yunus Basmacıoğlu, ‘Dede’ lakaplı Sabahattin, ‘Aboş’ lakaplı Abdullah Atman ve Akyürek eski Mahalle Muhtarı merhum Ahmet Günbattı.”

TPAO ARAÇLARI BAYRAMLARA RENK KATARDI
Yıl 1972. Gençlik ve Spor Bayramı töreni için TPAO Stadının yolunu tutan öğrencilerden biri de ünlü sanatçı merhum Celal Güzelses’in torunu Celal Güzelses. Atatürk Ortaokulu Bandosu’nun maskotu olan Güzelses, bando takımı önünde stada doğru yol alırken, TPAO’nun bir zamanlar ‘Dodge’ araçları da bayram etkinliklerine eşlik ederdi. İşte TPAO’da 44 yıl öncesinde bir bayram töreninden siyah-beyaz bir kare.

YAŞAMI TPAO’DA GEÇEN KAPLAN
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü emeklilerinden biri de Kaplan Kaplan. Site’deki Atatürk Ortaokulundan mezun olan Kaplan Kaplan, bir zamanlar okulun bando takımının majörüydü. Bayram törenlerinde yaptığı gösterilerle adından söz ettiren Kaplan, eski Ortaokul binası önünde çektiği hatıra karede majör sopasını, 46 yıl önce eline tutuşturduğu ilkokul öğrencisi ise Celal Güzelses’ti.

BATMAN’IN İLK MEYDANINDA BAYRAM
Yıl 1969. Yer; Batman Cumhuriyet Meydanı. 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayram’ı etkinliklerinin yapıldığı meydanda; TPAO’nun ilk Satın Alma Müdürü Fettah Özpirinççi, yeğeni Celal Güzelses ile bayram etkinliğinde objektiflere böyle yansımış. O dönemlerde Batman’ın küçük meydanı ile çevresinde Japon pasajı dışında yapı sayısı iki elin parmak sayısı kadardı.

Editör: TE Bilişim