EKİM’İN BATMAN GÜNLERİ
Yıl 1970. Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Süreyya Ekim, küçük oğlu Hüseyin’in sünnet törenini Site’deki yönetici lojmanlarında yapmıştı. Ekim’in büyük oğlu Diş Hekimi Ahmet ise Petrol Ortaokulu öğrencisiydi. Süreyya Ekim’in eşi Gencay hanım ve kız kardeşi siyah-beyaz kareye böyle yansırken, TPAO’nun fedakar yöneticisi Ekim, yıllar öncesinde hayatını kaybetti. Bir süre önce de yaşama veda eden Diş Hekimi Ahmet Ekim, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde babası Süreyya Ekim’in yanında toprağa verilmişti.

YÖNETİCİLERİN VOLEYBOL TAKIMI
Batman TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski yöneticileri, spor branşlarının tümüne ilgi duyarlardı. 1960’lı yıllarda TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki eski yöneticilerinin 1969 yılında  oluşturduğu Voleybol takımında yer alanlar: “Fadıl Teymur (TPAO Batman Bölge Müdürü), İsmail C. Utku (Hukuk Muşaviri), Esat Can, merhum Süreyya Ekim (Batman Bölge Müdür Yardımcısı), Deve Yalçın, (Oturanlar ) Hami Bayrak ve TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün ilk Muhasebe Müdürlerinden Kahramanmaraşlı merhum Latif Kayıran.”

SAHADA YILAN HATIRASI
TPAO eski Batman Bölge Müdür Muavini, Bölge Müdürlüğü görevlerinin ardından TPAO Genel Müdür Yardımcılığı ile Müşavirlik görevini de yürüten merhum Süreyya Ekim, yıllar öncesinden Adana-Osmaniye çevresinde petrol arama gezisinde ilginç bir olayı şöyle anlatıyor: “Ekibimizde Ozan Sungurlu, Özkan Gümüş ve Sıtkı Sancar vardı. Araziye çıktık. Ozan bey arabayı durdurdu ve araçtan atladı. Çamların arasına daldı, yerden bir yılan aldı, koluna sardı, yılanın kafasını eline aldı, kedi okşar gibi okşadı, biz korktuk. Yılanı sevdi, sonradan yere bıraktı. Geri gelirken yılan bir kedi gibi Ozan beyin peşine düştü. Ekip olarak Ozan beye, ‘Bu yılan Ankara’ya kadar senin peşinden gelir, seni bırakmaz artık’ dedik.”

BATMAN TPAO’DA ESKİ JEOLOGLAR
1990’lı Yılların başında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün aktif ünite müdürlüklerinden biri de Jeoloji Müdürlüğü idi. Eski Jeologlardan Gökhan Kalyoncu’nun da bir süre Müdürlüğü yaptığı Jeoloji’de 1987 yılında verilen kurs öncesinde verilen kokteylde buluşan TPAO’nun eski Jeologları; Hasan Yapar, Yavuz Tengiz, Mustafa Türker, Yalçın Ermiş, Tevfik Efeçınar, Gökhan Kalyoncu, Kadri Yapan, Yaşar Kesgin, Levent Akça, Adnan Eroğlu ve Adnan Çetin. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki bu Jeologların büyük bölümü şimdilerde emekliye ayrıldı.

Editör: TE Bilişim