**Batmanlı işadamı Abdulvahit Okumuş, Batman OSB’deki Asteks tekstil atölyesinde ürettikleri ürünleri, İspanya ve İngiltere piyasasında görücüye çıkıyor.
**Batman ve Mersin’deki tekstil atölyelerindeki kaliteli ürünleri Avrupa’ya ihraç eden başarılı tekstilci Okumuş; “Markalaşmaya odaklandık. Ürünlerimize, İspanya ve İngiltere’den talep var” dedi.
KALİTEYLE YARIŞIYOR
Yaklaşık dört yıl önce Batman Organize Sanayi Bölgesinde hizmete açılan Asteks tekstil firmasının, ürünleri İspanya ve İngiltere’de ilgi görüyor. Müşteri potansiyelinin büyük bölümü yurt dışı olan Asteks tekstil firması, Batman ve Mersin tekstil atölyeleri kaliteden ödün vermiyor. 240 çalışanı ile Batman OSB’deki marka tesisler arasında yer alan Asteks tekstil firması Genel Müdürü Abdulvahit Okumuş; “240 Çalışanımızla tekstilde marka yolunda ilerliyoruz. Müşteri potansiyelimizin ağırlıklı olduğu Avrupa ülkelerine ihraç ettiğimiz ürünlere ciddi bir talep var. Markalaşmaya odaklandık” diye konuştu.



TEK SORUN; KALİFİYE ELEMAN
Asteks firması, Mersin’deki büyük imalat tesisi gibi Batman OSB’deki atölyesini de büyüttü. Kalifiye eleman sorunuyla zaman zaman karşılaştıklarını ifade eden Genel Müdür Okumuş; “Batman’daki atölyemiz her geçen gün gelişiyor, büyüyor. Kalifiye eleman talebimizi bazen Mersin’deki atölyemizden karşılıyoruz. Personelimizin çalışma koşulları iyi. Ramazan ayı nedeniyle mesai saatlerini geceye aldırdık. İftar sonrası başlayan mesai sahura kadar sürdü. Ramazan ayının geride kalmasıyla eski mesai saati uygulaması tekrar başlayacak” dedi.



“YATIRIMLARIMIZ MEMLEKETİMİZE”
Mersin’deki yatırımların bir bölümünü memleketi Batman’a kaydırmanın da bir görev olduğunu kaydeden Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Uzun yıllar ayrıldığımız memleketimize tekstil yatırımıyla döndük. Turizme yönelik yatırım da planlıyoruz. Beş yıldızlı bir otel projesini Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek ile Vali sayın Azmi Çelik’le paylaştık. Önümüzdeki süreçte planladığımız turizm yatırımına destek görürsek bu projemizi Batman’da hayata geçirebiliriz. Tekstille Batman’da başladığımız yatırımlara yeni projeler ekleyebiliriz.”


Editör: TE Bilişim