Barış Arslan
*1980'li yıllarda Batman'da siyaset bir hayli hareketliydi, Batman'a geçmişten günümüze parti liderleri uğrardı. İz bırakan siyasetçilerden biri de merhum Necmettin Erbakan'dı. Eski Mehtap Sineması ile 16. cadde güzergahı bir zamanlar ticaretin nabzının atıldığı yerdi. İşte Batman geçmişinden bir kesit daha...

ERBAKAN’IN BATMAN GEZİSİ
Yıl 1985. Refah Partisi eski Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan, Batman ziyaretinde kendisini ağırlayanların arasında dönemin parti kurucularından merhum Abdurrahman Ekmen ve Mardin eski milletvekili merhum M. Beşir Hamidi, objektiflere böyle yansımış. Bu karede yer alan Batman eski il Genel Meclis üyelerinden Fethullah Ekmen, merhum babasının yanında görülüyor. Siyasetin üç seçkin siması da şimdilerde aramızda yok.

ERBAKAN'IN GÖZDESİYDİ
Milli Nizam, Milli Selamet ve Refah Partilerinin kuruculuğunu yapan merhum Abdurrahman Ekmen, Genel Başkan Necmettin Erbakan'ın gözdesiydi. Bölgeye her gelişte Batman'ı programa alan Erbakan, Bingöl-Solhan gezisi öncesinde siyasette iz bırakan merhum Ekmen'le bu hatıra kareyi çekmişti.

RENAULT ARAÇLAR REVAÇTAYDI
1980'li Yılların başında Renault marka araçlar, petrol kentinde revaçtaydı. Batman'da bir zamanlar petrol işçilerinin ağırlıklı olarak tercih ettikleri o otomobiller, 16. Cadde de açılan araba pazarlama ofislerinin önünde görücüye çıkardı. İşte o güzergahta esnaflık yapan eski il genel meclis üyesi Fethullah Ekmen'in çok sevdiği otomobilinin önünde çektiği hatıra kare.

TİCARETİN KALBİYDİ
Burası 16. Cadde… Midyat Garajı ve Elma Sokağının birleştiği bu güzergah, eski Mehtap Sinemasına çıkardı. Farklı sektördeki iş yerlerinin bulunduğu bu güzergahın dili olsa da geçmiş günleri anlatsa. Köy ürünlerinin ağırlıklı olduğu 16. Cadde de gıda, inşaat ve giyim sektöründeki işyerleri, zamanla Batman'ın diğer gelişen bölgelerine taşındı. İşte 80'li yıllarda köy ürünlerinin ağırlıklı olduğu 16. Cadde de bir manzara. O zamanlar Murat ve Renault ağırlıklı otomobiller de güzergahtaki esnafların tercih ettiği lüks araçlardı.

Editör: TE Bilişim