Barış Arslan

*Batman'ın ilk ortaokulu Site'deki eğitim yuvasıydı. 50 Yıl önce o modern eğitim yuvasında öğrenim gören öğrenciler, günümüzde farklı mesleklerde buluştu. Dönemin öğrencileri TPAO'nun çamlık alanında haftanın yorgunluğunu atardı. 1987 Yılında dönemin Batman'ın ilçe yöneticilerinden bir bölümü yaşama veda etti. İşte ilçe döneminden kentten farklı manzaralar…

SİTE ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ

Petrol kentinin ilk ortaokullarından biri de TPAO Sitesi'ndeki modern eğitim yuvasıydı. Her öğrencinin hayali modern semtteki ortaokulda eğitim görmekti. Bir zamanlar kaliteli eğitim kadrosunun olduğu yıllarda Site'de okumak bir ayrıcalıktı. 1970'li yılların başında Site Ortaokulu’nda okuyan Batman'lı eski öğrencilerden Bayram Sayın, Murat Alp, Mehmet ve Zeki Kapucu, TPAO çamlık alanında objektiflere böyle poz vermişti.

ÜÇ RENKLİ SİMA LİSEDE

Yıl 1972. Batman Lisesi’nin emektar resim öğretmeni merhum Namık Dikici, hemen yanında Batman'ın tanınan iş adamlarından ve eski futbolcu Süleyman Güç ile emekli eğitimci Bayram Sayın, tarihi okulun giriş kapısında hatıra kare çekmiş.

YÖNETİCİLERDEN DÖRDÜ ARAMIZDA YOK

Yıl 1987. Dönemin Batman Kaymakamı ve eski Valilerden merhum Aydın Arslan dönemin yöneticilerini TPAO'nun 1 nolu misafirhanesinde ağırlamış. Batman'ın eski Garnizon komutanı Albay Gültekin İnan'ın da aralarında bulunduğu o iz bırakan yöneticilerden Batman eski Ağır Ceza Reisi Hikmet Yardımcı, eski Kaymakam Aydın Arslan, Tüpraş Rafineri eski yöneticilerinden Selahattin Güvençli ve TPAO eski güvenlik amiri Sadi Özbeden yaşama veda etti. O emektar yöneticilerden ise bu fotoğraf geride kaldı.

TPAO'NUN YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Yardım Sevenler Derneği eğitim yuvalarına yaptığı yardımlarla bilinirdi. TPAO'daki eski yöneticilerin eşlerinden oluşan dernek, ilçe döneminde faal STK idi. TPAO eski Batman Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç'ın eşi Ümit Yamaç'ın Başkanlığı yaptığı dernekte uzun yıllar gazeteci-fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan ile TPAO Güvenlik Amiri merhum Sadi Özbeden de görev yapmıştı.

Editör: TE Bilişim