Barış Arslan

*70’li Yıllarda Batman’da liseli gençlerin tutkusu İspanyol paçalı pantolonlardı. Gençlerin gömlekleri ise uzun yaka idi. Batman’ın mahalli futbol takımlarından Güneşspor’da forma giyenler Meydan, Raman ve Yeni Mahalle gençleriydi. Aralarında şair Adnan Özer’in bulunduğu eski Batman gençliğinin yüzde 60’ı Batman Lisesinden mezun olmuştu. İşte eski Batman’dan bir kesit kare daha.

70’LİLERİN BATMAN LİSESİ GENÇLERİ

Çoğu Batman Lisesi’nden mezun olan bu gençlerin bazıları şimdi hayatta değil. 1974-75 Eğitim öğretim sezonunda Batman Lisesi’nden mezun olan gençlerden bazı simalar; (Ayaktakiler) merhum İzzet, Yılmaz Küt, Sabri Doğru, Şeffan Tunç, Kasım Ceylan, eski Milletvekili Naif Güneş, Şair-yazar Adnan Özer, Kadri, İzzet Evcil. (Oturanlar): merhum Emin Vural, Enver Sezgin, Mehmet Atayan, merhum Ebedin Satıcı ve Şuayip Eriti. Batman gençliğinin o yıllarda tutkusu İspanyol paça pantolon ve uzun yakalı gömleklerdi.

GÜNEŞSPOR’DA FORMA TERLETENLER

Yıl 1974. Batman amatör takımları kadar mahalli takımları da gözdeydi. Kurtalan deplasmanına çıkan Güneşspor Kulüp Başkanı Hasan Saka, Antrenörü Asım hoca idi. İşte Güneşspor’da 1974 yılındaki Güneşspor’un geride kalan 11’i: (Ayaktakiler) Hüseyin Ferfur, Esfer Solmaz. Hüseyin, Ahmet Aşsız, Cahit Tunç, Mehmet Atayan, Şeffan Tunç ve Hidayet Eren. (Oturanlar): Cahit Öğle, Sabri Doğru, Ebedin Satıcı, Şuayip Eriti, kaptan Sabri ve Emin Vural.

BATMAN GENÇLİĞİ ŞIK GİYİNİRDİ

Hala doğup büyüdüğü Batman’ın Meydan Mahallesi’ne terk etmeyen Mehmet Atayan, 1975 yılında Batman Lisesi’nde birlikte okuduğu işadamı Ahmet Baymaz ile objektiflere böyle poz vermişti. Bir zamanlar Batman Lisesi’nde İspanyol paça pantolon ve uzun yaka gömlek öğrenciler arasında moda idi.

Editör: TE Bilişim