Barış Arslan

*Batman Lisesi bir dönemler bir eğitim fakültesi gibiydi. Yüzlerce öğrencinin yetiştiği o lisede okumak ayrıcalıktı. TPAO’nun o emektar stadı ise 70’li yıllarda yüzlerce futbolsever ağırlardı. TPAO’nun tarihi Beyaz Saray binası ise parmakla gösterilen yapılardandı. İşte o çok değerli kareler.

LİSEDE KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

1968-69 Eğitim-öğretim yılında açılan Batman Lisesi’nde kimler geldi, kimler geçti. Yüzlerce öğrencinin adeta bir eğitim fakültesi gibi öğrenim gördüğü Batman’ın ilk Lisesinde, Batman Petrolspor’un eski futbolcularından Hidayet Eren, Nusret Koyuncu ile bir arkadaşı okul giriş kapısında objektiflere böyle yansımıştı. O dönemlerin liseli öğrencilerin İspanyol paçalı pantolon ve şık giyimleri dikkat çekiciydi. Şimdi o tarihi lise binası yerinde halı saha var. Bu kareler de birer anı olarak geride kaldı.

TPAO’DA TARİHİ BİR KARE

Yıl 1970. Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün emektar sahası. Bu sahada kimler top koşturmadı ki. 40 Yıl öncesinde futbol başta olmak üzere sporun tüm branşlarında etkinliklerin adresi TPAO idi. Stadın hemen bitişiğinde o dönemler devasa bina konumundaki Beyaz Saray, hem petrol emekçilerinin hem de yabancı konukların dinlenme mekânıydı. Batman’da futbol heyecanını yıllar öncesinde de yaşatan Petrolspor’u desteklemek için o küçük petrol kasabasında onlarca futbolsever, emektar stadının açık tribününe akardı. İşte o tarihi stat ve yıkılan Beyaz Saray’dan bir kare.

ESKİ BATMAN GENÇLİĞİ

Batman’ın ilçeye dönüştüğü yıllardı. İlçe merkezinden çok TPAO tesisleri o dönemin gençlerin ilgi gösterdiği adresti. Yıl 1974. Dönemin Batman Lisesi öğrencilerinden Eşref Demir, Süleyman Taz, Abdurrahman Ersoy, Hüsamettin Kıyanççiçek, Bahri Tunç, Nusret Koyuncu ve Abdurrahman Tunç, TPAO Site havuzunun bitişiğinde bu hatıra kareyi çekmişti. O liseli gençliğin çoğu meslek iş sahibi oldu. O gençlerin çoğu şimdilerde emekli oldu.

DİLMEN’İN BATMAN HATIRASI

Kulüp Başkanı Talat Atalay’ın yaptığı 1997-98 sezonunda Batman Petrolspor, büyük başarılara imza atmıştı. O dönem Vanspor Teknik Direktörlüğünü spor yorumcusu ve eski Milli futbolcu Rıdvan Dilmen üstlenmişti. 16 Mayıs Şehir stadındaki Batman Petrolspor-Vanspor maçına taraftarlar büyük ilgi göstermişti. O sezon Kırmızı-Beyazlı ekibin amigoluğunu yapan Mehmet Gülsever, Petrol’ün flama ve bayrağını Dilmen’e verirken, o centilmenlik anı da objektiflere böyle yansımıştı. Maç 1-1’lik skorla sona ermişti. Dilmen, o dönemler Batman Petrol’ü örnek kulüp göstermişti.

Editör: TE Bilişim