**Kurban bayramı öncesinde Batman’da nişan-düğün törenleri açık ve kapalı salonları doldurdu. Hafta sonu Batman’da peş peşe yapılan renkli düğünlere İl yöneticileri, Oda ve STK temsilcileri ile kanat önderleri ilgi gösterdi.
GÖRKEMLİ DÜĞÜN
Batman Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı’nın ağabeyi Mehmet Şirin Aslanlı’nın büyük oğlu Cahit, yaşamını Melek Seyidoğlu ile birleştirdi. Önceki akşam Rezidans düğün salonunda yapılan Mevlüd-i Şerif yemeğine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcıları Serap Özmen Çetin, Mekan Çeviren, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, Oda ve STK temsilcileri ile seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı Mevlüd-i Şerif yemeğinde davetlilere, Batman usulü bulgur-etli pilav, güveç ve tatlı ikram edildi. Büyük oğlunu evlendirmenin heyecanını yaşayan Mehmet Şirin Aslanlı ve Müdür İhsan Aslanlı davetlilerle yakından ilgilenerek, konuklara teşekkür etti.


KIR SALONUNDA NİŞAN TÖRENİ
Batman Belediyesi eski Başkanlarından Hüseyin Kalkan’ın oğlu Mahsum Kalkan, evliliğe ilk adımı attı. Batman’ın tanınan işadamlarından Hivzullah Özoğul’un kızı Esra Özoğul’la yüzük takan Mahsum Kalkan’ın nişan törenine seçkin bir davetli topluluğu katıldı. BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, işadamı Ahmet Dinç, Mehmet Dinç, iş dünyası ile bazı siyasetçilerin de katıldığı nişan töreninde sanatçı Ozan İbrahim, Tuana Garden kır salonunda davetlileri coşturdu. Hivzullah Özoğul ve Hüseyin Kalkan, konukları kapıda karşıladı. Görkemli nişan töreninde konuklar, uzun süre halay çekti.


İSTANBUL’DAN BATMAN’A GELİN
Batman Özel İdare Genel Sekreterliği’nde uzun süre görev yapan Celal Oral’ın büyük oğlu Jeoloji Mühendisi Taner Oral, yaşamını akademisyen Tuğçe Yılmaz’la birleştirdi. Elit düğün salonundaki düğün törenine Özel İdare çalışanları, bazı İl Genel Meclis üyeleri, muhtar ve sendika temsilcileri ilgi gösterdi. 1000’e yakın konuğun ağırlandığı düğün yemeğinde Celal Oral, misafirlerle ilgilendi. Yerel sanatçıların renk kattığı düğünde horon, misket, halay ve delilo oyunları konukları coşturdu. Aslen Rizeli olan ve İstanbul Gelişim Üniversitesinde Akademisyen olarak görev yapan Tuğçe (Yılmaz)-Taner Oral çifti de konuklarla birlikte halay çekti.

Editör: TE Bilişim