Yazıma başlamadan önce, Arif Arslan Abi’ye beni sizlerle buluşturacak bu köşeyi verdiği için teşekkür ederim.

     Hepimiz eski zamanları özlüyoruz. Neden özlüyoruz?

Bu soruyu kendimize sorduk mu hiç?

Belki de hiç sorma gereği duymadık. Çünkü geçmişteki günlerimiz biz farkında olmadan yuvarlanıp bugünümüze gelmiş ve o günleri tekrar yaşamanın olanaksız olduğunu bildiğimiz için, melankolik bir hüzünle hatırlıyoruz o günleri. Hatırladıkça o anılar, daha çok bize ait oluyor. Geçmişte bugün yaşamadığımız duyguları; yaş ve uzaklık faktörlerinden dolayı daha yoğun yaşıyoruz, O yüzden duygusal olarak daha fazla etkileniyoruz.

     Her Batmanlı gibi benim de geçmişte kalmış zamanım, en değerli zamanlarımdır. Batman’ı özellikle ilçe olduğu zamanların Batman’ı, hepimiz için eşsiz bir değerdir. Eminim her Batmanlı yaşadığı ilçe ve şehirle gurur duyuyordur.

Batman’ı diğer illerden ayıran en önemli faktör, dinamik bir yapıya sahip olmasıdır. Bu dinanizm, Petrolun verdiği enerjiyle değil, petrol sayesinde Batman’a gelen insanların buluşup yarattıkları güzelliklerin sonucunda oluştu bu dinanizm ve her geçen gün daha fazla canlandı. Batman’ı diğer şehirlerden ayıran diğer önemli özellik bu canlılığın olmasıdır bence.

     Eskiye özlem diyerek başladım ama eskiye dair hiçbir şey yazmadım.

Bugünkü yazımı tanışma yazısı olarak kabul edin lütfen.

Gelecek hafta Eski Batman’da buluşmak üzere.

Editör: TE Bilişim