*Batman’ın Beşiri ilçesinin Deveboynu (Gedük) köyünden yıllar önce Almanya’nın Hannover şehrine yerleşen Kızılyel ailesi fertlerinden Sabri, hayatını Esmihan Kızılyel ile birleştirdi. Kiralanan helikopterle düğün salonunun yolunu tutan Kızılyel çiftinin görkemli düğün törenine Batman eski Milletvekili Faris Özdemir de katıldı.

HELİKOPTERLE SALONUN YOLUNU TUTTU

Yaklaşık 40 yıldır Almanya’ya yerleşen Batmanlı Kızılyel ailesi, Esmihan-Sabri Kızılyel çiftine dillere destan bir düğün töreni gerçekleştirdi. Batman eski Milletvekili Faris Özdemir, Almanya’da oturan Batmanlı Aba ailesi, iş insanları Ferit-Murat Aba ve seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı düğünde, genç çift, gelin arabası yerine ‘helikopter’i tercih etti. Esmihan-Sabri Kızılyel çifti için kiralanan helikopter Almanya-Hannover’deki bir düğün salonunun pistine iniş yaptı.

SANATÇI KEMAL’E AMEDE RENK KATTI

Türkiye’nin tanınan sanatçılarından Kemale Amede’nin de renk kattığı düğün töreninde Batman’ın gelenek ve göreneklerine göre oğlunun düğününü yapan Şükrü Kızılyel, konuklarla yakından ilgilendi. Kızılyel, Almanya ve Türkiye’den düğüne katılan konuklara teşekkür etti. Esmihan-Sabri Kızılyel çiftini kutlayan Batman eski Milletvekili Özdemir, “Genç çiftimizin sevincine ortak olduk. Genç çiftimize ömür boyu mutluluklar diliyoruz” dedi. (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim