Yaklaşık 20 yıl önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirip memlekete döndüğümde, içimdeki sosyal sorumluluk dürtüsüyle çalmıştım, Arif Ağabey’in kapısını. “Ben stajyer avukatım. Gazetenizde yazmak istiyorum. Bana bir köşe ayırır mısınız?” demiştim. Hiç tanımadığı, kimseyi referans yapmadan kendisine gelmiş olan bir gence gazetesinden bir köşe vermek çoğu gazetecinin yapmayacağı bir şeydir. “Kimsin, kimlerdensin?” gibi gereksiz sorular sormadı, sadece genel siyaset, hukuk ve gençlik üzerine bir konuşma geçti, aramızda. O gün Batman Çağdaş Gazetesi’nin ne denli demokratik bir kültüre sahip olduğunu anlamıştım.

Batman Çağdaş Gazetesi ile geçirdiğim güzel, verimli seneleri, gazetenin emektarlarını unutamam. Atom Karınca Reşat’ın haber arayış merakı ve fotoğraf çekmedeki becerisi, “Müftü”nün dizgi yaparken ortaya koyduğu harikalar, Sevgili Barış’ın henüz ortaokul öğrencisiyken duyduğu gazetecilik aşkı, Mereto Hasan Ağabey’in olaylara yaklaşımı ve yorumlama tarzı, Nedim Ağabey’in perde arkasındaki çalışkan tavrı hep aklımda kalacak. Ancak bunların hepsinden öte isimlerine değinmediğim daha onlarca kişiye liderlik eden, her gün aynı titizlik ve heyecanla gazetenin çıkmasını sağlayan Batman Çağdaş ekibinin lideri Arif Ağabey var. Gazetecilik mesleğine adanmış bir ömür…

Elimize gelen gazetede ne denli önemli bir emek olduğunu içine girmeyen bilemez, anlayamaz. Hele Güneydoğu’da gazetecilik yapma sürecinde başınıza gelmeyen kalmaz. Bu şartlar altında doğrunun yanında olmak, gerçekleri cesaretle dile getirmek yükü omuzlarınızda ağırlık yapar. Kolay değildir, bu yükü taşımak. Batman Çağdaş, tüm zorluklara rağmen, 36 yıldır halkı aydınlatma sorumluluğunu üstlenmiş durumda. Bu değerli ekibe ne kadar teşekkür etsek az…

7 senedir Batman’dan fiziki olarak ayrıyım. Her sabah ilk işim batmancagdas.com’u okumak. Bu sayede Batman’la bağlarımı koparmadığımı hissediyorum.   

Türkiye’nin en dinamik şehirlerinden birisi olan Batman, farklı coğrafyası, petrolü, uç ekonomik koşullu vatandaşları, etnik açıdan rengârenk panoramasıyla günden güne büyüyen bir şehir. Bu güzel şehrin sosyal, kültürel ve demokratik gelişimine önemli katkılar sunan Batman Çağdaş Gazetesi’nin 36. Yaş gününü kutluyor, nice güzel yıllarda birlikte olmayı diliyorum.

Editör: TE Bilişim