Cumartesi günü deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Somaspor ile karşılaşacak olan Kırmızı-Beyazlı ekibin zorlu bir deplasmana çıktığını belirtmek isterim. Ev sahibi evinde oynadığı 11 müsabakanın 7’sini galibiyetle kapatarak 21 gol atma başarısını elde etmiş bir ekip olarak karşımıza çıkıyor.

İzleme imkanı bulmadığım; ancak grupta yer alan takım teknik heyetlerinden almış olduğum bilgiye göre; Hızlı bir oyun anlayışı olan, içerde oynadığı müsabakalarda rakibe baskı kuran ve sahasında hapseden, orta sahayı kalabalık tutarak rakibin öne çıkmasını engelleyen bir oyun yapıları mevcut. Forvet hattında oynayan ve Manisaspor’dan bu sezon kiralık olarak Somaspor’a gelen Mehmet Uysal attığı 14 gol ile göze çarpan sporculardan ve gol krallığında ligde ikinci durumda.

Öte yandan defansları ise çok iyi gözükmemekte. Stoperler arasındaki uyum sorunu ile beraber hızlı oyunculara karşı ağır kalmaları göze çarpmakta. Zira attıkları 30 gole karşı 23 gol kalelerinde görmüşlerdir.

Gününde olan Petrolspor’un rakibine karşı iyi bir oyun sergilemesi ve macera aramaması durumunda kontra ataktan skor yakalayabilir. Play-off’un en güçlü adayı konumundaki Somaspor ise bu maça mutlak 3 puan parolası ile çıkacağı aşikârdır. Çünkü geçen hafta deplasman da play-off’un bir diğer güçlü ekibi Muğlaspor’a kaybeden Somaspor için telafi maçı gözüken Petrolspor müsabakasından 3 puan parolası ile çıkacak.

Gönlümüz elbette galibiyetten yana ancak olmuyorsa da deplasmanda 1 puanı küçümsememek gerek. Yenemiyorsan yenilme!

***************

ALKIŞLAR MİZGİNE…

Milli atlet, Dünya şampiyonu, rekortmen ve sporcular için rol model olan hemşerimiz Mizgin Ay kardeşimizle ne kadar gurur duysak azdır.

Çoğunuz hayat hikayesini biliyorsunuzdur…

Batman doğumlu olup, ailesinin geçim sıkıntısından dolayı Ankara Beypazarı ilçesine taşınan ve burada çalışan Ay ailesinin bir bireyi Mizgin... Ortaokulda antrenörü Muhsin Soysal tarafından keşfedilen ve bütün başarıları beraber elde eden ikili.

Geçen hafta İstanbul da yapılan Salon Türkiye şampiyonasında 2 günde iki Türkiye rekoru kırdı. Biri 60 metrede 23 senelik rekoru egale ederken, diğeri ise 36 yıllık büyük atlet bizim dönemin en iyi bayan atleti Semra Aksu’ya aitti. 200 metre de ise Semra Aksu’ya ait 36 yıllık rekoru kırarak 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesi ‘ben hazırım’ mesajı verdi.

Batmanlı hemşerimiz ile ne kadar gurur duysak azdır. Yakın arkadaşım Petrolspor Kulübü Atletizm Baş Antrenörü Ümit Kemal Pişkin’den aldığım bilgiye göre Fenerbahçespor kulübü ve Atletizm Federasyonu Mizgin’e büyük destek veriyormuş. Çünkü spor desteksiz hiçbir zaman yürümez.  Bir kez daha bu mutluluğu bizlere yaşattığı için Mizgine, antrenörü Muhsin hocamıza ve Fenerbahçespor kulüben teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim