TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün altyapısındaki Petrolspor’da yıldız sporcular ve atletler yetişiyor. Devre arasında TPAO bünyesindeki U-19 takımında forma giyen forvet elemanı 17 yaşındaki Azad Çakar,  transfer olduğu süper lig takımlarından Adana Demirspor’da 9 maçta bir kez fileleri havalandırırken, 1asist ve 4 penaltı yaptırdı.

Batman Spor Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Hayrettin Yıldız da Petrolspor altyapı bünyesindeki Atletizm takımından önceki yıl Ukrayna’da katıldığı Balkan Atletizm şampiyonasında 3’ncülüğü elde etti. Geçen yıl Antalya’daki Balkan şampiyonada da 1. ligi elde eden Yıldız, bu yıl Umman’daki atletizm şampiyonasında sakatlanmasında rağmen 28’nci atlet olarak yarışmayı tamamladı. 17 Yaşındaki Milli Atletin hedefi, olimpiyatlara katılmak.

U-19 TAKIMINDAN SÜPER LİGE
Batman Petrolspor U-19 forvet takımının elemanı 17 yaşındaki Azat Çakar, devre arasında transfer olduğu süper ligin ekiplerinden Adana Demirspor'da harikalar yaratıyor. Forma giydiği 9 maçta Malatyaspor filelerini  havalandıran Çakar, 9 maçtan 1 gol, 1 asist, 4'de penaltı yaptırdı. Genç yaşta Adana Demirspor'un formasını giyen Çakar'ın ağabeyi Umut Çakar da 3 lig 1. Grup lideri Batman Petrolspor'da forma giyiyor. Küçük kardeşi Furkan'ın da alt yapıdaki U-16 takımında mücadele ettiğini söyleyen Azat Çakar, "Üç kardeş de futbol tutkunuyuz. Hedefim, bu yıl formasını giydiğim Demirspor'da istikrarlı bir şekilde formanın hakkını vermektir” dedi. Petrolspor altyapı Antrenörü Selman Gönül ise 16 yaşında U-16 takımında görev verdiği Azat Çakar'ın başarısına dikkat çekerek, "8 maçta 9 gol kaydetti. Süper Lig takımlarından Adana Demirspor Azat’ı izledi ve renklerine bağladı'' diye konuştu.

GELECEĞİN MİLLİ ATLETİ

Batman Spor Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Hayrettin Yıldız da Kırmızı-beyazlı ekibin atletizm takımının gözde sporcularından. 2020 Yılında Ukrayna'daki Balkan Atletizm Şampiyonasında üçüncü dereceliği alan Yıldız, geçen yılda Antalya'da düzenlenen Balkan Atletizm şampiyonasında birinci olmuştu.  Önceki hafta Umman'da yapılan Dünya Atletizm şampiyonasına katılan Yıldız, sakatlanmasına rağmen yarışmayı 28'inci atlet olarak tamamladı. Hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti, “Hem eğitimi hem de çok sevdiğim atletizm müsabakalarını iddialı hazırlanıyorum. Atletizm antrenörü yada beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum” dedi.

“PETROL ALT YAPISINDA İMKAN VAR”

TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, futbolda atletizm branşlarında geleceğin yıldızları olan sporculara her türlü olanağı sağladıklarını kaydetti. Adana Demirspor’a transfer olan Azat Çakar ile uluslararası atletizm yarışmalarında derece yapan Hayrettin Yıldız'ın başarısı ile gurur duyduklarını ifade eden Demir, "Batman'da kara altında rekor kırıyoruz.  Petrol sahalarında üretim artışı olduğu gibi alt yapımızda da bol sporcu ve atlet yetiştiriyoruz. Türk futbolu ile atletizme hizmet temel hedefimiz''diye konuştu. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim