Canlı hayvan borsası ve modern kasaphane denemede

Ve hizmette…

**Batman ve yöresini rahatlatacak olan İvme et entegre tesisleri Kurban bayramı öncesinde hizmete hazır durumda. Yatırımcı Emin Ekmen ve Vahap Gökmen, kente yakışan et entegre tesisini açtıklarını ifade ederek; “Batman’ın böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı. 5 milyon TL’ye mal olan tesiste Batmanlılar gönül rahatlığıyla et yiyebilecek, kurban kesebilecek” dediler.

5 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Yaklaşık 45 yıllık eski mezbahanenin atıl duruma düşmesinin ardından kolları sıvayan Batman’da üç yatırımcı, kentin gereksinim duyduğu modern bir et entegre tesisini hizmete açtı. Belediye atık su tesisi bitişiğinde ve Batman çayı kenarındaki 32 dönümlük alandaki İvme et entegre tesisleri hizmete hazır duruma getirildiğini söyleyen yatırımcılar Emin Ekmen ve Vahap Gökmen; “Şu ana kadar tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız tesis yaklaşık 5 milyon TL’ye mal oldu. Batmanlıların Kurban bayramında rahatlıkla kurban kesebilecekleri ve etleri karşılayabilecekleri tesisi tamamlamanın sevinci içindeyiz. İlk etapta 42 personelin çalışacağı tesiste deneme çalışmalarına da başlanıldı” dediler.

BESİCİLER VE KASAPLAR RAHATLAYACAK

Tesisin hizmete açılmasıyla birlikte kent merkezinde kaçak et kesiminin önleneceğini ve hijyenik koşullarda halkın sofrasına et’in ulaşacağını belirten et entegre tesisleri sahipleri Ekmen ve Gökmen, şöyle konuştu; “10 bine yakın küçük ve büyükbaş hayvan kapasiteli canlı hayvan borsasın da içinde bulunduğu tesisimizde özellikle hastalıklı hayvanların ayırımı yapılacak. Söz konusu hastalıklı hayvanlar iyileştikten sonra kesimi yapılacak. Tarım Müdürlüğü Veterineri kontrolünde kesimlerin yapılacağı modern kesimhane bölümümüzün hizmete açılması en çok kasapları rahatlatacak. Kasapların ne etleri eksik olacak ne de kaçak et kesimiyle karşılaşacaklar. Alo tevşo pazarında kaçak et kesimi de bir yerde tarih olacak. Kurban bayramında modern kesimhanemiz herkese hizmet verecek.”

Editör: TE Bilişim