Güzel havayı kim bozdu!
Günlerden Pazar!
Bahar geldi mi, herkes doğanın o güzelliğini görmek için kendisini dışarı gitmek ister. Bizde Pazar günü güzel hava yerine kendimizi şehir stadında bulduk.
Stada girerken iki takımın futbolcuları ısınıyordu. Hakem triosunu görünce ‘eyvah!’ dedim..
Yan hakemlerden Aynur Aysun Akar’ı görünce, maçı yüzüne gözüne bulaştırır diye kendi kendime söylendim.
İlk yarıda iki takımın orta sahada birbirlerini yoklayacak pozisyonlara girmeden orta alan bir yarı geçti.
İkinci yarıda Batman Petrolspor’un yüklendiği Ceyhan kalesinde orta hakem Hüdaverdi Savcı ile yan hakem Aynur Aysun Akar’ın uyumsuzluğu, Petrolspor’un iki puan kaybına neden oldu.
Federasyon ve saha gözlemcisi, orta hakem ve yan hakem Akar’ın çelişkili kararlarını acaba rapor etti mi?
Yan hakem Akar, ‘gol’ diye orta sahaya koşuyor, orta hakem Savcı ise faul diye karar veriyor.
Orta hakem Savcı, ceza alanında topun elle kesildiğini görünce penaltı kararını veriyor. Yan hakem Akar, karara uyup çizgiye koşuyor. Ceyhansporlu futbolcular itiraz edince iki hakem kararından vazgeçip en direk vuruşa karar kılıyor.
Olacak gibi değil.
Petrolspor, sanki Ceyhan deplasmanındaymış gibi hiçbir saha avantajından yararlanmıyor. Tüm avantajlar Ceyhan’dan yana.
Federasyon gözlemcisi, nasıl bir rapor yazacak merak ediyoruz…
Gelelim, maçtaki ilginç ayrıntılara…
Bu sezon Petrolspor’un, Hatay deplasmanında, bir yöneticinin yedek kulübesini arayıp oyuncu değiştirdiği iddiası dilden dile dolaştı. Görmediğimiz için yorum yapmaktan kaçındık.
Ta ki, Ceyhan maçının ikinci yarısında gördüklerimizden sonra. Yöneticinin ısrarıyla futbolcu değiştiriliyorsa, vay bu kulübün haline.
Petrolspor kimlere kaldı?
Yönetici, yardımcı antrenörü çağırıp konuşuyorsa, yorum yapmanın da gereği yok.
Kulüp Başkanı’nın bu konuyu araştırması gerekiyor. O yöneticinin yardımcı antrenöre ne dediğini öğrendik. Gerisi kulüp yöneticilerine kalmış.
Kısacası, Petrolspor hakem kurbanıyla Ceyhan karşısında iki puanı kaybetti. Orta hakem Hüdaverdi Savcı ile yan hakem Aynur Aysun Akar’ın anlaşmazlığından Petrolspor, ağır fatura ödedi.
Yönetici, yöneticiliği bilip teknik heyetin işine karışmamalı. 50 yıllık kulüp bunları hak etmiyor…
Next