“BATMAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”
Batman’ın Ermi ve Petrolkent mahalleleri arasında yapılması kararlaştırılan 500 yataklı hastane ihale tarihinin kesinleşmesi, Ermi mahallesi başta olmak üzere bölgeye yakın 5 mahallede sevinç yarattı. Ermi mahalle muhtarı Metin Tatsız, şehir hastanesinin kentin ‘karşı yakası’ başta olmak üzere Batman için çok önemli olduğunu ifade etti. 8 Yıldır gündemde olan 500 yataklı hastane ihalesinin yapılacağı 1 Kasım’ı iple çektiklerini söyleyen muhtar Tatsız; “İhalenin hemen ardından bu önemli yatırımın temelinin atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Yeni hastanenin ihale aşamasında büyük çaba gösteren Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir ve Ak Parti İl Başkanı Akif Gür’e teşekkür eden Tatsız; “Öncelikle daha önce tespit edilen 80 dönümlük alanı 120 dönüme çıkaran ve arsa işlemlerini hızlandıran Valimiz Hulusi Şahin’e, Sağlık Bakanlığı’nda bu önemli yatırımın takipçisi olan Milletvekilimiz Ziver Özdemir’e, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ve İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkürlerimizi iletiyoruz. Stad ve 112 Acil yakınındaki alan kentin gelişimine açık bir bölge. Çevre yoluna yakınlığıyla bilinen bu alan hastane için iyi planlanmış” dedi.

“HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİ”
Muhtar Tatsız, şöyle devam etti; “Tam 8 yıldır bu yatırım gündemdeydi. İhale aşamasını içeren süreç uzun zaman aldı ama Ermi mahallesi sakinleri olarak hiçbir zaman karamsar olmadık. 500 Yataklı hastanenin buraya yapılacağına inanıyorduk. Araştırmalarımıza göre yeni hastanenin kapasitesinin 750 yatağa çıkarılması da planlanıyor. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçenlere minnettarız. Yılların hayali gerçekleşti.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim