Kozluk eski Belediye Başkanı ve Harita Mühendisi Hikmet Bahşi, Batman’ın yeni imar alanlarını Çağdaş’a değerlendirdi; “Yeni çevre yolları ve yeni imar alanı Batman’ın inşaat sektörüne pozitif katkı sağlayacak.”

YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Batman’ın yeni imarını değerlendiren Kozluk eski Belediye Başkanı ve Harita Mühendisi Hikmet Bahşi, konut fiyatlarının düşeceğini söyledi. Yeni imarın Batman için bir gereksinim olduğunu belirten Bahşi; “Hem şehrin yeni ulaşım aksları hem de yeni çevre yolları yeni imarla şekillenecek. Güney, doğu, batı ve kuzey yollarının da oluştuğu yeni imar kim ne derse desin, Batman’a büyük katkı sağlayacak. Yeni çevre yolları kentin dört bir yanına hayat verecek. Kentsel dönüşümün önü de yeni imar sayesinde açılacak. İmar planında rantsal planlama dışında yatay mimari esas alınmış. Bu da şehir için gerekli bir çalışmaydı” dedi.

“TARIM ALANLARI KORUNACAK”
Harita mühendisi Bahşi, şöyle devam etti; “Yeni imar çalışması kapsamında tarım alanları bir yerde korunmuş olacak. Güney çevre yolunun trafiğe açılmasıyla birlikte güney kesimde kıraç alana doğru tarım dışındaki Karayün, Receban köyleri ve Batı Raman etekleri de yeni yapılaşmanın alanları olacak. Yine yeni imar ile birlikte arsa ihtiyacı artacak. Haliyle arsa fiyatları da düşecek. Bu aynı zamanda inşaat malzemelerine de yansıyacak. Uygun fiyatlarla konut alınabilecek. Kısacası yeni imar, Batman’a pozitif katkı sağlayacak. Bu imar çalışmasının gerçekleşmesinde emeği geçen Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim