** Tarihi Zeynel Bey kümbetinin taşınmasının ardından gözlerin çevrildiği yeni Hasankeyf’te yeni konutlar yapılıyor. Dicle nehri üzerindeki 1 Kilometrelik köprünün de yapımı hızlandırıldı.

718 KONUT YAPILIYOR
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in bir bölümünün sular altında kalacak olması nedeniyle yeni yerleşim biriminin yapılacağı alan, şantiyeye dönüştü. Belediye dışında tüm ilçe teşkilatlarının taşındığı yeni Hasankeyf’te, Toplu Konut İdaresi yıl sonuna kadar konutları tamamlamak için çalışmaları hızlandırdı. Hasankeyf Kaymakamı Faruk Baygüven, konut yapımında çalışmaların hızlandırıldığını kaydetti. İlk etapta ihalesi yapılan 300 konutun ardından ikinci etap konutların da program dahilinde yapımının sürdüğünü belirten Kaymakam Baygüven: “Yeni yerleşim birimimiz şantiyeye dönüştü” dedi.

DİCLE ÜZERİNDE 1 KİLOMETRELİK KÖPRÜ
Yeni Hasankeyf yerleşim biriminin ulaşımını sağlayacak olan 1 kilometrelik uzunluğundaki köprünün yapım çalışmaları da hızlandırıldı. Daha önce yapımı tamamlanan çevre yolundaki viyadükün yanı sıra Dicle nehri üzerindeki köprü ayaklarının tamamının monte edildiğini kaydeden firma yetkilileri, şöyle konuştular: “İstanbul Boğaz köprüsü kadar uzunluğu olan köprünün yarısı tamamlandı. Ayakların bir bölümü monte edildi. Üçyol köyü yakasındaki köprü ayaklarının çalışmaları da sürüyor.” Öte yandan Belediye dışında tüm ilçe teşkilatlarının taşındığı Hasankeyf’te Zeynel Bey türbesi kümbetinin taşınmasıyla ilçede yeni hastanenin de kısa sürede açılacağı öğrenildi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim