*Ramazan ayındaki iftar programlarına katılmama kararı alan Batman Barosu’nun çağrısına Batman Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Petrol İş Sendikası ve Ticaret Borsası da destek verdi.

*Bu yıl iftar yemeklerinin faturalarını Rojava ile sığınmacılara vereceklerini belirten STK temsilcileri, “İftar programlarının yerine yardım organizasyonlarına katkılarımız olacak” dediler.

YANKI BULAN ÇAĞRI

Batman Barosu’nun “Hiçbir iftar programına katılmayacağız” çağrısı Batman’daki STK’lar arasında yankı buldu. Batman Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Petrol İş Sendikası ve Ticaret Borsası, Ramazan ayında Suriyeli sığınmacılar ile Rojava ve Kobani için kolları sıvadı. Batman Barosu Yönetimi’nin, “Bütün kurum ve sivil toplum örgütlerini iftar programları yerine, yardım organizasyonları ile kardeşlik hukukuna sahip çıkmaya davet ediyoruz” çağrısına Batman Belediyesi başta olmak üzere STK temsilcileri tam destek verdi.



AKEL, “YARDIMLARIMIZ ROJAVA’YA”

Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Rojava ve Kobani için bu yıl kentte bu yıl iftar çadırını kurmayacaklarını söyledi. Kente sığınan sığınmacılar ile Rojava ve Kobani’deki halka yardımları ulaştıracaklarını belirten Eşbaşkan Akel, “Yardımlarımızı Rojava’ya göndermeye devam edeceğiz. Hayırseverlerin desteği ile periyodik olarak hem şehrimize yerleşen sığınmacılara, hem de Rojava’ya yardımları ulaştırmaya çalıştık” dedi. Bu arada Ramazan ayında bazı parklarda bir dizi etkinliklerin düzenleneceğini belirten Eşbaşkan Akel, “İftar yemekleri yerine yanıbaşımızdaki savaştan etkilenen halka yardım etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


PETROL İŞ’TE İAŞE BEDELİ YARDIMI

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının bölge başta olmak üzere ülkeye huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik, Ramazan ayı süresince üyelerin iaşe bedellerinden bir bölümünü Rojava’daki halkla paylaşmaya çalışacaklarını ifade etti. Şube Başkanı Tekik, şöyle konuştu : “Ramazan ayında ne iftar yemekleri vereceğiz, ne de iftar programlarına katılacağız. Üyelerimizin iaşe bedellerinin bir bölümünü yoksul ve mağdur durumdaki Suriyeli kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz. Ayrıca Rojava halkına da yadım ulaştırmayı hedefliyoruz.”



BORSA; “YARDIMLAR SAVAŞTAN ETKİLENENLERE”

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Suriye ve Irak’taki savaştan etkilenen sığınmacılara zekat ve fitrelerin verilmesinin gerektiğini söyledi. Suriye’deki sığınmacılara bu yıl Odalar Birliği’nin yardımını ulaştıracaklarını kaydeden Başkan Güneş, şunları söyledi : “Ramazan dayanışma ayıdır. Savaştan kaçıp Batman’a yerleşen sığınmacılara zekat başta olmak üzere diğer yardımların gerçekleşmesinde üzerimize düşeni yapacağız. Klasik iftar yemekleri yerine yardımların sığınmacılara ulaştırılması gerekiyor. Rojava ve Kobani’ye yardım düşünüyoruz. Ramazan ayının yöremize huzur ve barış getirmesini diliyoruz. Bu ayda sığınmacıların yanında olacağız.”


BESO, “DAYANIŞMA ZAMANI”

Kısa adı BESO olan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, Ramazan ayının dayanışma zamanı olduğunu söyledi. STK’ların iftar yemekleri yerine sığınmacıların sorunlarının hafifletilmesinde üzerlerine düşeni yapacaklarını da belirten Kaplan, “Gerek sığınmacılara, gerekse de dargelirlilere yardım elinin uzatılması gerekiyor. Gelenekselleştirilen iftar yemekleri yerine yardım organizasyonlarının yapılması daha anlamlı olur. Esnafın da mübarek ayda artışa gitmemesi takdir edilecek bir davranıştır” dedi.

Editör: TE Bilişim