**Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı, 900 ton patates ve 500 ton soğanı, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşması için 40 kişilik ekip oluşturdu. Bitlis-Ahlat’taki çiftçilerden TMO’nun aldığı 900 ton patates yardımında izdiham yaşanmaması için yardımlar, adreslere ulaştırılıyor

İZDİHAMSIZ YARDIM
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üreticilerden satın aldığı patates ve soğan yardımı, Batman’da da ihtiyaç sahipleri vatandaşlara dağıtılıyor. Dün Batman’a gelen 900 ton patates ve 500 ton soğanı Belediye, Özel İdare, Milli Eğitim ve Vakıf’tan oluşan 40 personel, 15 araçla dağıtım işlemlerine start verdi. Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Beşir Arslan, yardımların adreslere ulaştırılmaya başlandığını söyledi. Arslan, şöyle devam etti; “1-3 Nüfuslu ailelere 1 çuval, 7 kişilik aileye 2 çuval, daha fazla nüfuslu aileye 3 çuval patates veriliyor. İlk etapta 5 Bin aileye patates ve soğan dağıtımı yapılacak.”

RAMAZAN’DA NAKDİ YARDIM
Patates ve soğan yardımında izdiham yaşanmaması için dört kurumun desteğiyle adreslere kadar ulaşıldığını kaydeden Arslan; “Patates ve soğan yardımının yanı sıra her yıl Ramazan ayında gelenekselleştirilen nakdi yardım da yapılacak. Vali ve Belediye Başkanvekilimiz sayın Hulusi Şahin’in talimatıyla 2500 aileye toplam 2 Milyon TL civarında nakdi yardım planlanıyor. Ayrıca 5 Bin aileye de gıda kolisi ulaştırılacak. Yine bu yardımlar da ihtiyaç sahibi vatandaşların aileleri ile bankalardaki hesaplarına gönderilecek” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim