**Son yağışların Batman ovasındaki ekili alanlara faydalı olmasına rağmen verimdeki kaybın önüne geçmeyeceğini belirten Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan: “Son yağışların elbette yararlı oldu. Fakat kuraklık döneminde yani geçmişin kaybının telafisi olmayacak” diye konuştu.

“YAĞIŞLARIN FAYDASI OLDU AMA…”
Son bir haftadaki aralıklı sağanak yağışın Batman ovasını da kapsaması üreticileri sevindirdi. Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, son bir haftada yörede etkili olan sağanak yağışların ekili alanlara yararlı olduğuna dikkat çekti. Şubat ve Mart aylarında yaşanan kuraklığın ekili alanlarda verim kaybına neden olacağını ifade eden Doğan: “Elbette son yağışların ekili alanlara yararı var. Ancak geçmişin kayıpların telafisi de olmayacak. Özellikle buğday ile arpada verimde düşüş olacak. Üretici eski verimi elde edemeyecek” dedi.

DERELER TAŞTI
Dün Batman’ın da aralarında bulunduğu Diyarbakır, Mardin ve çevre il ve ilçelerde şiddetli sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Öğle sonrasında etkili olan yağış yer yer derelerin taşmasına yol açtı. Batman’ın kenar mahallerindeki bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışlara sevinen bazı çiftçiler: “İki ay öncesi bu yağışlar gerçekleşseydi, ekili alanlarda verimde yüksek olurdu. Yine de yağışlar ovamıza bereket yağdırdı” dediler. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim