BAKAN KARAİSMAİLOĞLU DA KATILDI
Hasankeyf-2 köprüsünün açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan videokonferans yöntemiyle gerçekleştirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Hulusi Şahin, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ve il protokolünün de eksiksiz katıldığı 1001 metre uzunluğundaki köprünün açılışına videokonferans ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

BATI’DA NE VARSA DOĞU’DA DA OLSUN”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Ülkemizin batısında ne varsa doğusunda da o olsun diye koşturuyoruz. Takoz muhalefetiyle önümüzü tıkamaya çalışan kifayetsizlere rağmen hayata geçiriyoruz” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti; “Türkiye ekonomisine dair karamsar tablo çizen uluslararası kuruluşlar rakamlarını düzeltmeye başladı. İhracatta, sanayi üretiminde her ay yeni rekorların haberini alıyoruz. Mart'ta ihracatımız yüzde 42 oranında artışla tüm zamanların en yüksek rakamı olan 18.9 milyar dolara ulaştı. Sıkıntılarımız var ama geleceğe umutla bakmak için pek çok şeye sahibiz.” Hizmet alınmasını engelleyenlere ilişkin olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstismar araçlarını kaybetmemek uğruna, her türlü alçaklığa imza attılar. Kardeşlerimiz hizmet almasın diye her türlü iğrençliği sergilediler” diye konuştu.

EN BÜYÜK KÖPRÜLERDEN
Köprü, 1001 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun köprüleri arasına girdi. Bölünmüş yol standardındaki köprüde yayalar için de bir geçiş yolu bulunuyor. Maksimum ayak yüksekliği 90 metre, maksimum açıklığı 168 metre olan köprü, hibrit tasarıma sahip olarak yapıldı. Köprünün 681 metresi dengeli konsol, 320 metresi prefabrik kirişli şekilde inşa edildi. Hasankeyf-2 Köprüsü, Ilısu Barajı çalışmaları kapsamında baraj göleti altında kalan Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunun göl sahası dışından yeniden inşa edilmesi ve Hasankeyf'in yeni yerleşkesine ulaşımın sağlanması için projelendirildi.

Editör: TE Bilişim