** Dünya genelinde 150 bin kişide bir görülen, Türkiye’de ise 250 kişinin mücadele ettiği Mukopolisakkaridoz (MPS) hastalığının her gün erittiklerinden biri de 8 yaşındaki Batmanlı Mehmet Sait Ekinci…

 

** Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri’nin ilaç yardımı için kendilerini Ankara’ya davet ettiğini belirten anne Nurcan Ekinci: “İlaç yardımı için Bakanlığın daveti Sait için umut ışığı oldu” dedi.

 

“İLAÇ DESTEĞİ YETER”

Türkiye’de MPS hastalığına yakalanan 250 kişiden biri olan 8 yaşındaki Batmanlı Mehmet Sait Ekinci’ye, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri’nin ‘İlaç temininde eksik belgelerinizi tamamlamak için Ankara’ya gelin’ çağrısı, Ekinci ailesine bayram havası yaşattı. Seyitler mahallesi 3002 sokakta oturan Ekinci ailesinin ilaç talebine Bakanlığın yanıt vermesinin tedavi için yeni bir umut ışığı olduğunu belirten 3 çocuk annesi Nurcan Ekinci: “Vimizm ilacının Mart ayı sonunda MPS hastalarına verileceği duyumunu aldık. Bakanlığın bizi Başkente davet etmesi umutlarımızı yeşertti. İlaç desteği bize yeter, artar” dedi.

 

SAİT ARTIK YÜRÜYEMİYOR

2 Yaşındaki oğlu Yusuf ile 6 yaşındaki kızı Burcu’nun, Sait’in yanından bir an olsun ayrılmadığını ve Ankara’ya moralle gittiklerini ifade eden anne Ekinci, şöyle devam etti: “Son aylarda Sait artık dengesini sağlayamıyor. Sait, daha önce gittiği Vakıfbank İlköğretim Okulu 2. sınıf engelliler bölümüne de gidemiyor. Çünkü yürümekte zorlanıyor. Kulakları iltihap topluyor. Her geçen gün ağırlaşınca Sait yürüme ve konuşma gibi fiziksel aktiviteleri de yerine getiremiyor. Bakanlığın vimizim ilacını vermesi, hastalığın ilerlemesini engelleyecek.”

Editör: TE Bilişim