** Batman Havalimanının 7 ay süreyle kapatılacak olması, otobüs firmalarını harekete geçirdi. Günlük yolcu kapasitesinin 1500’den 2000’e çıkmasını göz önünde bulunduran firmalar, sefer sayısını artırıyor.

 

GÖZLER OTOBÜS FİRMALARINDA

Bölgenin en büyük havalimanlarından Batman’da pist onarım çalışmalarının 7 ay sürecek olması, ulaşımda gözleri otobüs firmalarına çevirdi. 10’a yakın firmanın bulunduğu Batman otogarında günde 1500 yolcunun batı illerine yolculuk yaptığını belirten Batman Yıldızlar firması sorumlusu Mehmet Özlük: “İstanbul ve İzmir’e 100, Antalya 85 ve Ankara’ya da 80 TL olan ücretlerde bir artışa gidilmedi. Hava yolculuğuna 7 ay ara verilecek olmasını göz önünde bulundurup sefer sayısını artıracağız” dedi.

 

“İŞ GÖÇÜ BAŞLIYOR”

Bahar mevsimiyle birlikte batı illerine iş göçünün başladığına dikkat çeken Özlük, şöyle devam etti: “Günde ortalama 1000-1500 yolcu, batı illerine iş için gidiyor. Uçakla yolculuk yapanların da taleplerini göz önüne aldığımızda Nisan ayından itibaren Batman’dan yaklaşık 2 bin yolcu, otobüslerle batıya ulaşım sağlayacak. Uçak seferlerine ara verilmesiyle ilimizde artık karayolu yolcuların öncelikli tercihi olacak.” Bu arada havalimanının uçuşlara kapanmasıyla Batman’a sefer düzenleyen uçakların, Diyarbakır’a iniş yapacakları öğrenildi.

Editör: TE Bilişim