* Petrol sektöründe en düşük ücretle TPAO emekçilerinin çalıştığını söyleyen Petrol-İş Sendikası Başkanı Veysel Kartal; “Günlük 45 Bin varil petrol üretiminin yapıldığı Batman bölgesinde petrol emekçileri en düşük ücretle çalışıyor” dedi.

“ÜCRET DÜZENLEMESİ KAÇINILMAZ”
Petrol-İş Sendikası’nda hedef TPAO çalışanlarının ücretlerinin yeniden düzenlenmesi. Geçen hafta Ankara'da Genel Müdür Melih Han Bilgin ile bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, "Petrol sektöründe en düşük ücretle çalışan TPAO çalışanlarıdır" dedi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nde günlük petrol üretiminin 45 bin varil petrol üretimini gerçekleştiğini ifade eden Şube Başkanı Kartal- şunları kaydetti: "Üretim artmışken ülke ekonomisine katkı sağlayan TPAO emekçileri ne yazık ki diğer kamu kuruluşlarında çalışan ücretin çok altında görev yapıyor."

“TPAO 7 YILDIR ELEMAN ALMADI”
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nde 7 yıldır eleman alınmadığına da işaret eden Şube Başkanı Kartal, “Personel eksikliğinden kaynaklı sıkıntılar da kat be kat artıyor. Son yıllarda Batman bölgesine bir işçi alımı bile yapılmadı. Batmanlı işsiz gençlerin gözü TPAO'da. Sosyal sorumluluk gereği TPAO'nun petrolün başkenti Batman'da personel alımı da gerçekleştirmelidir. Bu konuda daha önce de Genel Müdürlüğün sözü vardı. Üretimde rekorların kırıldığı bir dönemde tek bir işçinin alınmaması bizi üzüyor. Biz hem işçi alımı hem de ücret düzenlemesinin yapılması için bu işin takipçisiyiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim