**Uzun yıllardır sadece İstanbul ve Ankara’ya seferlerin yapılabildiği Batman Havalimanı’ndaki uçuşlara bir darbe daha vuruldu. THY, 18 Temmuz’dan itibaren Batman-İstanbul uçuş sayısını 4’ten 2’ye düşürecek. THY’nin yeni kararıyla birlikte havalimanındaki uçuş sayısı dibe vurdu.

HAVALİMANINI KAPATMADIKLARI KALDI
Son yılların en durgun dönemini yaşayan Batman Havalimanı’ndaki sefer sayılarına bir darbe daha vuruldu. Yıllar önce İzmir ve Antalya’ya seferlerin yapıldığı Batman Havalimanı’nda mevcut uçuşlar bile korunamadı. Her gün karşılıklı iki uçuşun yapıldığı Batman-İstanbul uçuşları, 18 Temmuz’dan itibaren tek uçuşa düşecek. THY’nin Batman-İstanbul uçuş sayısını 4’ten 2’ye düşürmesi ise ‘şok’ etkisi yarattı. Son kararla Batman Havalimanındaki toplam uçuş sayısı 46’dan 36’ya düşecek. 36 Uçuşun 8’ini ise Pegasus gerçekleştiriyor.

BATMAN’IN SEFERLERİ MARDİN’E
Uzun yıllardır sadece İstanbul ve Ankara’ya seferlerin yapılması nedeniyle mağduriyet yaşayan bazı vatandaşlar, yeni karara tepki gösterdi. Batman’a yönelik son kararın kabul edilemez olduğunu belirten bazı yurttaşlar; “Batman’a sefer sayısının artırılmasını beklerken, mevcut seferlerden de olduk. Yıllardır Diyarbakır’dan diğer illere uçuş yapıyoruz. Son yıllarda yanı başımızdaki Mardin’e İzmir seferleri de kaydırıldı. THY, Batman’ı üvey evlat mı görüyor? Yaz sezonunda uçuşların artması gerekirken verilen son karar kabul edilebilir değil” diye tepkide bulundular.

BATMAN NEDEN SESSİZ?
Batman Havalimanı’ndaki sefer sayısı hızla düşerken, kentin dinamiklerinin sessiz olması da ayrı bir tartışma konusu. Gazetemize ulaşan bazı vatandaşlar; “Batman’da yüzlerce dernek, STK ve Oda bulunuyor. Bu durumdan hiç mi rahatsız olmuyorlar. Bu şehrin dinamikleri, siyasetçileri, seçilmişleri ve atanmışları bu karara nasıl sessiz kalır. Ülke ekonomisine ciddi katkıları olan bir kentin hava yolu ulaşımında bu duruma düşmesi ayıptan öte bir durumdur. THY’nin kararı derhal iptal edilmeli” dediler. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim