“HALK ARTIK EDİ BESE DEMELİ”
Batman’daki gözaltı ve tutuklamalara tepki gösteren HDP ve DBP’li yöneticiler, Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran’la birlikte kitlesel basın açıklaması yaptı. Önceki akşam Musa Anter Halk evi önünde yapılan açıklamaya HDP ve DBP yöneticileri, Batman HDP milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve bazı partililer katıldı. HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, “Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceği için vicdan sahibi her bireyin duyarlılık göstererek bu soruna katkı sunması gerekiyor. Sokağa çıkıp artık yeter Edi bese hamlesini tekrardan başlatması gerekiyor” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE BU UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN”
Tutuklamaların, gözaltıların, orman yakmaların ve Silvan’da başlayan Varto, Şemdinli ve Lice'de hem polis ve askerlerin hem de yurttaşların yaşamını yitirdiğini söyleyen Milletvekili Becerikli; “Bunların hepsinin sorumlusu bugün ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Başbakan hiçbir yetkisi olmayan savaş kararı veren AKP hükümetidir. Gözaltına alınan DBP il Eş başkanları, yöneticileri, kurum başkanlarını gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz. Bugün ne yazık ki; ülkeyi yönetenler tıpkı geçmişte olduğu gibi filmi başa sararak kırk yıldır uygulanan yöntemlerle bu sorunu bitirme kararı aldılar” dedi.

“HALKIN İRADESİ YOK SAYILIYOR”
HDP olarak 6.5 milyon yurttaşın iradesi ile seçilip meclise gittiklerini belirten Becerikli, şöyle devam etti;  “Ne yazık ki AKP ve MHP tarafından kabul edilmeyen ve dışlanan bir tepki ile karşılaştık, bunun Türkiye’ye bir yararı yok. Türkiye’nin selameti için insanlarımız yaşam hakkı için bir an önce bu uygulamalardan vazgeçin.”

“ERDOĞAN, ANNELERİ GÖZ ARDI ETMESİN”
KCK’nin çağrısına kulak verilmesi gerektiğini ve biran önce müzakere sürecinin başlaması gerektiğinin altını çizen Becerikli; “Demokratik barışçıl yollarla sorun çözülsün insanlarımızın ölmesini istemiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan annesini kaybedince şunu demişti; annemin kokusunu özledim demişti. Eğer gerçekten annelere değer veriyorsa, onları göz ardı etmemesi gerekiyor. Eğer bu şekil devam edilirse daha çok insanlar katledilirse gözaltında tutuklamalarda veya işkencelerde insanlarımız heba olursa çok anneler ağlayacak. Başkalarının çocuklarının üzerinden vatan millet edebiyatı yapacağına o zaman göndersinler çocuklarını” dedi.

“KCK’NİN ÇAĞRISINA KULAK VERİN”
Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın “En büyük isteğim ve amacım şehit olmak” sözünü anımsatan Becerikli; “Savaşan iki tarafta halk çocuğu biz hiç birinin ölmesini istemiyoruz. Dünyanın ve KCK’nin çağrısına kulak verin. Davet üzerine Emniyet’e çağırılan arkadaşlarımız gözaltına alındı. Onlarda derhal serbest bırakılmalı. Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceği için vicdan sahibi her bireyin duyarlılık göstererek bu soruna katkı sunması gerekiyor. Sokağa çıkıp artık yeter, ‘Edi bese’ (Yeter artık) hamlesini tekrardan başlatması gerekiyor. Tıpkı Neron gibi benden sonrası tufan ben yoksam hiç kimse olmaz mantığıyla Türkiye’yi böyle uçurumdan atmaya kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim