*Tekstil sektörünün Batman’da bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk; “Tekstil sektörü Batman için bir nimettir. Herkesin bu çerçevede sektöre yaklaşması gerekiyor” dedi.

TEKSTİLİN DÜNÜ-BUGÜNÜ MASAYA  YATIRILDI
Batman’da hizmet veren tekstil sektöründeki firmaların temsilcileri ile bir araya gelen İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Evim,  İŞ-KUR’un sağladığı destekler ve programlar hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan programa İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu ve tekstil firma tekstilcileri katıldı. Programın açılışında konuşan İŞKUR Müdürü Besim Eviz, 2012 yılında Batman’da tekstil sektöründe 650 kişi çalıştığını belirterek “Bugün ise resmi kayıtlara göre yaklaşık 30 bin insan çalışıyor” diye konuştu.

“TEKSTİL SEKTÖRÜ CAN SİMİDİ OLDU”
Eviz, şöyle devam etti: “Siz değerli yatırımcıların devletin verdiği teşviklerle İŞKUR’un cansiparene bir şekilde kendini ortaya koyarak verimli çalışmaları ile bugün bu sektör istihdamında can simidi oldu. Biz işverenimiz ve yatırımcımızın ayağına kırmızı halı sereceğiz ve bu memlekete gerek yerli gerekte ulusal düzeydeki iş verenlerimiz gelip Batman’da yatırım yapacak. Çünkü devletin verdiği imkanlar, teşvikler ve İŞKUR’un eğitim destekleri ve nitelikli iş gücü yetiştirme çalışmaları burada maksimum düzeyde kullanılacak ve bu kaynaklar seferber edilecek.”

300 BEYAZ YAKALIYA İŞ
TEKSİAD Batman Şubesiyle birlikte önümüzdeki günlerde ‘Beyaz Yakalılara İstihdam’ projesini hayata geçireceklerini kaydeden Eviz, “Üniversite muzunu gençlerimiz tekstil firmalarında muhasebe ve iş kaynakları uzmanı olarak çalışabilecek. Çevre ilçelerden bile Batman’da tekstil sektöründe çalışmaya gelenler var ve bu sektörde çalışanlar var. Batman bu manada artık kalıbına sığmıyor. Batman bölgesel anlamda da sektörün merkezidir ve bu sektör gelecekte de çok güçlü olacaktır. Bu sektör sosyoekonomik açısından bir dermandır. Binlerce genç kızımız evinde oturacağına bugün üretimde çalışıyor'' dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim