*Batman’ın ilçeleri arasında korona virüs salgınında en az vaka doğa harikası Sason’da. Koronavirüs vakalarının başlamasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Yolüstü ve Çalışlar mezrasında misafirliklerin durdurulması ve izolasyona verilen önem ile bugüne kadar herhangi bir vakaya rastlanmadı.

İLÇE MERKEZİNE İNMİYORLAR
Sason ilçesine bağlı 85 haneli Yolüstü ve Çalışlar mezrasında şimdiye kadar hiç korona virüs vakasına rastlanmazken, köy sakinleri ise virüs tehlikesine karşı ilçe merkezine dahi inmiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde şu ana dek hiç Korona virüs vakası görülmeyen ender köylerden biri olan Yolüstü köy halkı, yaylalarda kendilerini izole etmeleri sonucunda virüsle tanışmadıklarını belirtti. Misafirlikleri kaldıran köy sakinleri  yaylada korona virüs endişesinin olmadığını ifade ederek; “Tam kapanmayla kendimizi izole ederek virüsten koruyoruz” dediler.

“VİRÜS ENDİŞESİ YOK”
Sadece ihtiyaçlarını görmek için dışarı çıktıklarını ifade eden Çalışlar mezrası sakinlerinden Celal Kabe; “Korona virüs bizim mezramıza hiç gelmedi. Köyümüz, Mereto Dağı’nın etkisiyle temiz ve havadar. İlçe merkezine çok zorunlu olmadıkça inmiyoruz. Bazı ihtiyaçlar için indiğimiz zaman maskemizi takıyoruz. Köyden çıksak dahi saatimiz belli. Hastalık bulaşmasın diye alışverişimizi yapıyoruz ve köye dönüyoruz. Köy içerisinde de misafirliğe gitmiyoruz” diye konuştu. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim