** Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, bir süredir tekstil kentteki taşınmazların satışıyla ilgili sorun yaşayan tekstilcileri ziyaret etti. Tekstil kentteki yatırımcılarla görüşen Hamidi; “Taşınmazların satışı için Özelleştirme İdaresi, formül arıyor” dedi.

MAKİNAYI KULLANDI,
PANTOLON ÜTÜLEDİ
Batman Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, tekstil kentteki firmaları ziyaret etti. İl Başkanı Diyaettin Uçar ve parti yöneticilerinin de eşlik ettiği Hamidi, bir süredir satışı yapılamayan Tekel taşınmazlarıyla ilgili tekstilcileri bilgilendirdi. Ziyarette Milletvekili Hamidi, dikiş makinasını kullandı ve üretilen pantolonları ütüledi. Batman’daki firmaları gözeterek taşınmazların satışa çıkması için çaba sarf ettiklerini belirten Hamidi: “Bir süre önce buradaki tekstilci kardeşlerimle Ankara’da görüştük. Özelleştirme İdaresi Başkanıyla da görüşmelerimiz oldu. Sunduğumuz teklifi olumlu karşıladı. Ama tekstilciler dışında bazı firmalar da ihaleye katıldığından dolayı sıkıntılar yaşandı. Şimdi Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme Başkanlığı satış üzerinde bir formül arıyor. Buradaki mülkiyet kendilerine geçerse bu tesisler daha da büyüyecek. Aynı zamanda teknolojilerini yenileyecekler. İstihdam ise iki katına çıkacak” dedi.

 

“HUZUR VARSA KİMSEYE GEREK YOK”
Milletvekili Hamidi, huzur ortamına da dikkat çekerek, şunları söyledi: “İstihdam konusunda her yerde şunu söylüyorum; eğer bir bölgede veya bir il’de huzur varsa ne milletvekiline ne bakana ne de başka birine gerek yok. Halk kendiliğinden gelir yatırımı yapar, istihdam ortamı yaratır. Huzur yoksa zorla bir başkasını buraya yatırıma çekme çabaları başarısız kalır. İnşallah memleketimiz biran önce huzura kavuşur. Hep birlikte çalışarak insanımıza istihdam sağlamalı, hem de kentimizin kalkınması için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz.” Öte yandan Batman Tekstil Derneği Başkanı Sebahattin Solmaz, Hamidi’nin ziyaretine teşekkür ederek: “En büyük sorunumuz taşınmazların satışıdır. Yaşadığımız sorunda bize destek sunan vekilimize teşekkürü borç biliyoruz” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim