**Batman Çayı üzerinde Malabadi köprüsünden de eski olan çok ayaklı Per Pıra köprüsünün restorasyon çalışmaları için ilk adım atıldı. İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Kültür-Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı ile birlikte köprüde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, köprü ayaklarının tümünün gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını söyledi.

10 BİN YILLIK GEÇMİŞE SAHİP
Dünyanın en eski ve en uzun köprüleri arasında yer alan 10 bin yıllık Per Pıra köprüsünün yer altındaki tüm ayaklarının gün yüzüne çıkarılması ve köprü ayaklarının restorasyonu için Vali Ahmet Deniz harekete geçti. Hafta sonu beraberinde Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve Kültür-Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı ile incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Batman Çayı üzerindeki tüm ayaklarının ortaya çıkarılması için projelerine destek verdiklerini ifade etti. Vali Deniz, ayrıca köprü ayaklarının güçlendirilmesine yönelik restorasyon çalışmalarının da yapılacağına dikkat çekti.

TURİZME KAZANDIRILACAK
Dünyanın en eski köprüleri arasında yer alan Batman Çayı üzerindeki Per Pıra köprüsünün bir dönemler önemli bir yol güzergahı oluşturduğunu belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı, şunları kaydetti: “Tarihsever Valimiz Ahmet Deniz’in desteğiyle daha önce de 10 bin yıllık köprünün ayaklarının restore edilip turizme kazandırılması konusunda proje hazırlamıştık. Köprü ayaklarını koruyan zemindeki bazalt taşlarının daha fazla tahrip olmaması için Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğüne başvurmuştuk. Restorasyon çalışmaları ile köprü ayaklarının tümünün gün yüzüne çıkarılması için ihale aşaması tamamlandı. Bu önemli köprünün yeniden hayat bulması ve turizme kazandırılması için çaba sarf ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim