*5 ila 7 Milyon TL arasında iddia edilen yolsuzlukla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş: “Borsamıza ait olmayan sahte bir mührün de kullanıldığı bu şebekenin üzerine gidilmeli. Bu tür yolsuzluklar gerçek üreticiyi de mağdur ediyor” dedi.

SÜT DESTEKLEMEDE YOLSUZLUK
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Batman’ın aralarında bulunduğu bazı kişilerin hayvancılık desteklemede süt primi yolsuzluğunu yaparak devleti zarara uğrattığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’nda bazı şahıslar haklarında dava açıldı. Sahte fatura, sahte mühür ve sahte müracaat evrakı ile süt üretimi yapan bazı firmaların adına süt destekleme priminden yararlandıkları ileri sürülenler hakkında suç duyurusunda bulunan Batman Ticaret Borsası, ilgili kurumlar ile Tarım ve Orman İl Müdürlüklerini de bilgilendirdi.

SAHTE BELGE VE MÜHÜRLER KULLANILMIŞ
Hayvan yetiştiricileri, süt ürünleri üreten bazı firmalar ile Borsa adına düzenledikleri sahte belge ve mühürle yaklaşık 5 ila 7 milyon TL arasında haksız destekleme priminden yararlandıkları ve bu şekilde kamu zararına neden oldukları belirtildi. Usulsüz olarak yapılan süt destekleme primi ödemelerinin ise daha çok sahte hayvan yetiştiricileri belgeleri, gerçeğe aykırı düzenlenen faturalar ve mühürlerle müracaat evraklarının yapıldığı öğrenildi.

“YETİŞTİRİCİLER MAĞDUR OLUYOR”
Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, borsalarının adına da sahte bir mührün kullanıldığını öğrenince Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Başkan Güneş, şunları kaydetti: “Güneydoğu’da maalesef Batman’ın da aralarında olduğu bir şebekenin üzerine gidilmesi için suç duyusunda bulunduk. İlgili yerleri de bilgilendirdik. Bizim borsamıza ait soğuk mühür söz konusu. Bu şebeke, borsamızın mührüne benzetmeye çalışan sahte bir mühür yapmış. Sahte belge ve mühür borsamıza ait değil. Süt destek primi için bize başvuran yetiştiricilerin müracaatları biz de kayıt altındadır. Bu tür yolsuzluklar gerçek üreticiyi de mağdur ediyor. İlgili kurum ve firmalar da bu işin takipçisi olmalı.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim