Vali Hulusi Şahin, Batman’ın Gercüş ilçesini ziyaret ederek, çiftçiler, muhtarlar, tekstil çalışanları ve eğitim teşkilatıyla bir araya geldi.  Muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Şahin: “Köylerimizin en önemli sorunlarından biri içme suyudur. Su kuyularına güneş enerjisi santralini kurarak güneş enerjisi ile çalıştırmayı düşünüyoruz” dedi.

60 ÇİFTÇİYE DESTEK
Vali Hulusi Şahin, Gercüş ilçesinde peş peşe ziyaretler ve toplantılara katıldı. İlçe Özel İdare bahçesinde ilçe Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, ilçe kurum müdürleri ve çiftçiler tarafından karşılanan Vali Şahin, “Yeni Bağ Tesisi Projesi” ihata malzemesi dağıtım törenine katıldı. Gap Bölge Kalkınma İdaresi’nin finanse ettiği, Gercüş Kaymakamlığı koordinasyonunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yeni Bağ Tesisi Projesi” kapsamında 60 çiftçiye 300 dönüm bağ’da kullanılmak üzere 6 bin demir ihata direği, 18 bin metre galvanizli tel ve 60 adet demir kapı dağıtımını yapan Vali Şahin,  Gercüş ilçesinde üretilen “mezrone” üzümünün bir marka olduğunu belirterek,  Gercüş mezrone üzümünün coğrafi işaretlemesi işlemlerine başlanacağını ifade etti. Daha sonra ilçe kaymakamlığını ziyaret eden Vali Şahin, Kaymakam Mevlüt Şekerci’den ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

TARİHİ KONAK RESTORE EDİLİYOR
İlçe kaymakamlığı bahçesindeki restorasyon çalışmaları devam eden yaklaşık 100 yıllık tarihi hükümet konağında da incelemelerde bulunan Vali Şahin, yetkililerden yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra ilçede yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu olarak kullanılacak binada incelemelerde bulunan Şahin, binanın eksikliklerinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması konusunda yetkililere talimat verdi.

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Gercüş ilçesi mahalle ve köy muhtarları toplantısı da Vali Hulusi Şahin Başkanlığında İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Köylerin yol, içme suyu, altyapı ve eğitim gibi sorunlarının ele alındığı toplantıda muhtarlara hitap eden Şahin: “Kamu kaynakları sınırlı ve devletin bütçe imkanları bellidir. İhtiyaçlar ise sınırsız. Biz imkanlar ölçüsünde köylerimizin sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu konuda büyük mesafe aldık. Köylerimizin en önemli sorunlarından bir tanesi içme suyudur. Bu konuda gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Su kuyularına güneş enerjisi santralini kurarak güneş enerjisi ile çalıştırmayı düşünüyoruz.  Ayrıca depoların bakımı ve sağlıklı içme suyu içilmesi için tüm içme suyu depolarının klorlanması çalışmalarımız devam ediyor. Böylece içme suyu depolarının bakımını ve kontrolünü düzenli bir şekilde yapacağız. Bunların yanında daha önemlisi insanımıza iş ve aş sağlamaktır. Bunun için çalışmalıyız ” diye konuştu.

“EĞİTİMDE BARIŞÇIL İKLİM ÖNEMLİ”
İlçedeki temasları kapsamında ‘İlçe Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılan Vali Şahin, ilçenin okul müdürleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahabeddin Konakçi tarafından ilçenin eğitim-öğretim altyapısına ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından okul müdürlerine hitap eden Vali Şahin: “Okul müdürünün başarısını garanti eden şey, öğretmenler odasındaki barışçıl iklimdir. Öğretmenler odasında eğer siz bir aile ortamı ve arkadaşlık iklimi üretebilirseniz, başarı kaçınılmaz olur. Bunun tersi olursa yaşanan sıkıntılar öğrenciye yansır ve akabinde başarısızlık gelir. Öğretmenlerinizi çok iyi motive etmelisiniz” dedi.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim