**Batman’daki üç muhtar derneği başkanı ile birlikte basın açıklaması yapan Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) Genel Başkanı Osman Bağaç: “Batman’da kangrenleşmiş sorunların başında hastane sorunumuz var. Bu yanı sıra uçak sefer sorunu da artık ‘kriz’ haline gelmiştir” dedi.

“SORUNLARI BİRLİK VE
BERABERLİKLE ÇÖZERİZ”
Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Fahrettin Kağba ve Batman Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demir ile birlikte basın toplantısı düzenleyen sivil toplum USED Genel Başkanı Osman Bağaç, muhtarların milletin sesi olduğunu söyledi. Siyasilere seslenen Bağaç: “Herkes Batman için elini taşın altına koymalıdır. ‘Ben’ ve ‘sen’ değil, ‘biz’ olmanın vaktidir. Batman’da kangrenleşmiş sorunların başında hastane sorunumuz var. Sağlık kurumlarımız yetersiz, milletimiz yeni hastanenin yapımını dört gözle bekliyor. Batman’a 500 yataklı hastane için lütfen çabanızı gösterin. Akabinde uçak sefer sorunu artık ‘kriz’ haline gelmiştir. Uçak seferlerimiz gittikçe azaldığı gibi pahalı biletler bölge insanına ceza gibi dayatılmaktadır. BATSO, Ticaret Borsası gibi kurumlar başta olmak üzere herkes uçak sorununu dile getirirken, maalesef yöneticilerimizden ciddi bir ses çıkmamıştır. Ayrıca yıllardır ‘yapıldı-yapılacak’ denilen ve Batman Şehirler arası Otogar ile Kuyubaşı TOKİ’ye kadar uzanan 6,5 kilometrelik çevre yolumuz bir an önce faaliyete geçirilmelidir” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ BATMAN”
Toplantıda söz alan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Fahrettin Kağba ve Batman Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demir ise sorunların çözümü için yöneticilerden daha fazla duyarlılık beklediklerine dikkat çekti. Birçok sorunun çözümü noktasında siyasilere ulaşmakta güçlük çektiklerini ifade eden Padir, işsizlik, yeni hastane yatırımı, Tıp Fakültesi talebi ve diğer sorunların çözümünde daha etkili iletişim ve birliktelik için her platformda çaba göstermeye hazır olduklarını kaydetti. Batman Muhtarlar Derneği Başkanı Demir ise: “Batman’ın sorunlarına duyarlıyız ve çözümü için her zaman bir araya gelmeye hazırız” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim