**Batman Emniyet Müdürlüğü’nde üç gün süreyle ifadeleri alınan BDP’li  yöneticiler, Adliye’ye çıkarıldı. Önceki gün 8 saat süren ifadesinden sonra serbest bırakılan eski yöneticilerden Fikret Taşkın: “Diğer partiler ne yapıyorlarsa biz de o çalışmaları yapıyoruz. Bizim kimseyle bir bağımız söz konusu olamaz” dedi.

“ÜÇ YIL ÖNCE NİYE ALINMADILAR”
Batman Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra Adliye’ye çıkarılan ve kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nin İl ve Merkez ilçe yöneticileri, 3 yıl aradan sonra gözaltına alınmalarına anlam veremediklerini söylediler. Önceki gün serbest bırakılan BDP il eski yöneticilerinden Fikret Taşkın, 8 saat süreyle ifade verdiğini belirtti. Taşkın şöyle konuştu: “3 Yıl öncesinde partide görev yaparken diğer partiler ne yaptıysa bizde o çalışmaları yürüttük. Halkla ilişkilerde hizmet verdik diye bize ‘KCK’ ya çalıştınız mı?’ şeklinde Emniyet’te soru yönetildi. Diğer partiler ne görev yapıyorlarsa biz de o görevi sürdürdüğümüzü söyledik.” Bu arada HDP Batman Milletvekili Ayşe Başaran da gözaltlılara tepki göstererek: “Neden 3 yıl öncesinde arkadaşlarımızı almadılar da şimdi alıyorlar. Bu bize gözdağı mıdır?” diye tepki gösterdi.



GÜN BOYU İFADE VERDİLER
Aralarında görevden uzaklaştırılan Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk ile BDP Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu’nun da bulunduğu 12 kişinin ifadeleri gün boyu devam etti. Adliye önünde bekleyen DBP ve HDP’li İl Eş Başkanlarını partililer de yalnız bırakmadı. Gazete baskıya verilene kadar eski DBP’li yöneticilerin ifadeleri Adliye de sürüyordu.

Editör: TE Bilişim