** BDP’de Belediye Başkan aday adaylığı, il genel ve belediye meclis üyeliğine başvurular dün de sürdü. Başkan aday adayları için dün, son gündü. Başvuru süresinin 30 Ekim’e kadar uzatıldığı bildirildi.


BATMAN’DA 7 ADAY ADAYI…
Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP), Belediye Başkan aday adaylığının son gününde il teşkilatı hareketli saatler yaşadı. BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Batman merkeze başkan aday adaylığı için toplam 7 müracaatın yapıldığını söyledi. Batman kent merkezine dünkü başvurularla birlikte sayı 7’ye çıktı. Başkan aday adaylığı için Hasan Sencar, Hürriyet Kaytar, Dr. Hakkı İpek, Selim Aratemur, İdris Ekmen, M.Şafi Ekinci ve Eyüp Şahin’in müracaatları alındı.


EKİNCİ VE ARATEMUR DA BAŞVURDU
1995 Yılında kapatılan HADEP’te Milletvekili adayı olan, 2006’da HADEP İl sekreterliği, 2011’de BDP İl Başkan yardımcılığı ile 2002-2011’e kadar Eğitim-Sen’de yöneticilik ve Şube Başkanlığı görevini sürdüren Selim Aratemur, Batman belediye başkanlığına adaylığı açıkladı. İstanbul İHD Şubesinde 10 yıl yöneticilik, Kürt Enstitüsünde 16 yıl yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık ile BDP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan M.Şafi Ekinci de Batman Belediye Başkanlığına adaylığını duyurdu.


SASON’DA ADAY ADAYI YOK
Batman kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de son gün hareketliliği yaşandı. Kozluk ilçesinde 6, Beşiri’de 7 ve Gercüş’te 3, Hasankeyf’te de 1 Belediye Başkan aday adaylığı müracaatının yapıldığı BDP il teşkilatında sadece Sason’da aday adayı müracaatı olmadı. BDP il yöneticileri, müracaatlarla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağını duyurdu. Bu arada sürenin uzatılmasıyla BDP’de sürpriz isimlerin de önümüzdeki hafta da gündeme gelebileceği gelen haberler arasında.

Editör: TE Bilişim