** Bir ayağı Batman yakasında diğer ayağı da Diyarbakır sınırında yer alan Malabadi köprüsüne yönelik tartışmalara yenisi eklendi. Daha önce Diyarbakır sınırında yer alan ‘tabelanın’ Batman bölümüne kaydırılması dikkat çekti

BATMAN TABELASINI DA İÇİNE ALDI
Batman Çayı üzerindeki tarihi Malabadi köprüsünün hangi şehrin sınırında kaldığına yönelik tartışmalara bir yenisi ekleniyor. Bir ayağı Batman, öteki ayağı da Diyarbakır’ın Silvan ilçesi sınırında yer alan köprü, yerli-yabancı turistlerin büyük ilgisini çekerken, sınırdaki tabela değişiklikleri ise dikkat çekiyor. Daha önce Silvan tarafında kalan ‘Diyarbakır İl Sınırı’ tabelasının, ‘Batman İl Sınırı’ bölümünde kalan alana kaydırılması yeni tartışmaların fitilini ateşledi.

VATANDAŞ DA ŞAŞKIN
Sınırdaki köylüler de tabelalardaki yer değişikliği hayretle izliyor. Batman sınırındaki bazı köylüler; “Bu tartışmalar yıllardır sürüyor. Burası sonuçta ülkemizin bir zenginliği. Birçok tarihi kitap da eski adıyla ‘Batman köprüsü’ olarak da geçer. İl sınırı tabelasının yer değişikliğini bizler de yeni fark ettik. Diyarbakır tabelasının kim tarafından değiştirildiğini bilmiyoruz. Ancak daha önce bu tabela Diyarbakır tarafındaydı. Şimdi ki Diyarbakır sınır tabelası Batman’ın sınır tabelasını da içine aldı. İlgili kurumların ve tarihçilerin bu tartışmalara son vermesini istiyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim