**Norveç’te yaşayan Şeyh Maşuk Hıznevi’nin oğlu Şeyh Murşit Haznevi: “Din kimsenin tekelinde olmamalı. Norveç’te camimiz var. Yönetimi ise farklı din mensuplarından oluşuyor. Buna rağmen ibadet evimize yardımlar kesilmiyor” dedi. 
“SAHTE DİNCİLERDEN ÇOK ÇEKTİK”
Batman Suriye Can Derneği’nin organize ettiği ‘Şeyh Maşuk Hıznevi’nin yaşamından kesitler’ konulu panele katılan oğlu Şeyh Murşit Hıznevi, Müslümanların birlik olmasının gerektiğini söyledi. Batman’a yerleşen Suriyeli sığınmacıların katıldığı panel, iki saat sürdü. Eski Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Şeyh Murşit Hıznevi: “Kürtler tarih boyunca sahte dincilerden çok çekti, çekmeye de devam ediyor. IŞİD’in Müslümanlık adına Rojava’da bugün katliam yapmasına sessiz kalmamamız gerekiyor. Müslümanlığı da Dünya’ya kötü tanıtıyorlar” dedi.


“NORVEÇ’TE CAMİMİZ VAR”
Şeyh Murşit Hıznevi, sözlerini şöyle sürdürdü; “Norveç’te camimiz var, yönetimi ise başka dinlere mensup kişilerden oluşuyor. Camimize de yardım ediyorlar. Bu çok güzel bir örnektir. Din, kimsenin tekelinde olmamalı. Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin birlik ve beraberlik içinde olmaları gerekiyor. Batman ve yörede yaşayan Kürt kardeşlerimizde iyi geçinmeliler. Suriyeli sığınmacılar burada misafirdir. Rojava’da Allah’ın izniyle Kürtlerin kuracağı bir sistem oluşacaktır. Nasıl bir sistem olacak bunu da Suriyeli Kürtler belirleyecek. Bana sorarsanız kutsal din sonsuz yaşanmalı ve yüceltilmeldir. Diğer yönetim siyasetçilere verilmeli. Herkes hür fikrini özgürce ifade etmelidir.”

Editör: TE Bilişim