**24 Kasım öğretmenler günü bu yıl Batman’da, üç yıl önce Kozluk’ta terör saldırısında şehit olan Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek. Vali Hulusi Şahin, program öncesi kütüphanede incelemelerde bulundu. Çağdaş’a özel açıklamalarda bulunan Vali Şahin: “Şehit bir öğretmenin adının yaşayacağı en güzel yer kütüphanedir” dedi.

** Şehit edilmeden önce seslendirdiği Mağusa Limanı türküsüyle Aybüke’nin anıldığını da belirten Vali Şahin; “O türküyü her dinlediğimde boğazımızda bir şeyler düğümleniyor. Artık o türkü de Aybüke ile birlikte yaşıyor. Türkünün içinde bir ifade var, o ifadeyi arkadaşlar kütüphanenin girişine yansıttılar, birilerine de herhalde bir mesaj gidiyordur” diye konuştu.

ADI EN BÜYÜK VE MODERN
KÜTÜPHANEDE YAŞIYOR
Batman’da ‘24 Kasım öğretmenler günü’ bu yıl farklı bir adreste kutlanacak. Ziya Gökalp mahallesinde yapımı tamamlanan Türkiye’nin sayılı kütüphanelerinden olan ve üç yıl önce Kozluk’ta terör saldırısında şehit olan Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikler öncesi Vali Hulusi Şahin, kütüphane binasında incelemelerde bulundu. Batman Çağdaş’a özel açıklamalarda bulunan Vali Şahin: “Şehit Şenay Aybüke Yalçın, şehit öğretmenlerin sembolü oldu. Kardeşimiz Kozluk ilçesinde şehit edilmişti. Aybüke’nin şahadeti, hepimizin içinde tazeliğini koruyan bir yaradır. O’nun yaşatmak ve unutturmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda kendi okuluna da onun ismi verilmişti. Ama Batman merkezde de Şehit Aybüke Yalçın’ın ismi yaşasın istedik. Kültür Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk, talebimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul gördü. Bunun için Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Şehit ve Gazi Derneği ile şehidin babasının da bu yönde bir arzusu vardı, böylece bu arzular yerine getirilmiş oldu” dedi.

“KÜTÜPHANE MUHTEŞEM BİR ESER”
150 Bin kütüphanenin bulunduğu ve 25 Milyon TL’ye mal olan kütüphanenin muhteşem bir eser olduğuna da dikkat çeken Vali Şahin, şöyle devam etti: “Bir şehit öğretmenin yaşayacağı en güzel yer bir kütüphanedir. Bu kütüphane gerçekten muhteşem bir eser, çok kısa bir süre kapılarını kitapseverlere açtı. Şuanda her bir salonu okuyucularla doldu. Böylece Şehit Aybüke Yalçın’ın ismi de yaşatılmış oluyor.  Şehit öğretmenimizin söylediği ‘Mağusa Limanı’ türküsünü her dinlediğimizde boğazımızda bir şeyler düğümleniyor. Artık o türkü de Aybüke ile birlikte yaşıyor. Türkünün içinde bir ifade var, o ifadeyi arkadaşlar kütüphanenin girişine yansıttılar, birilerine de herhalde bir mesaj gidiyordur.” Kültür-Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Derya Alapala’nın da eşlik ettiği Vali Şahin, Batman’ın böylesi bir kütüphaneye ihtiyacının olduğuna da işaret ederek: “Kütüphanede 150 bin kitap var, 8 bin metre kapalı alan ile harika bir eser. Türkiye’de çok örneği yok böyle bir projenin. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Böyle bir kütüphaneye Batman’ın çok ihtiyacı vardı. Biz genç nüfusta Türkiye’de 7. Sıradayız. Bu açıdan önemli bir yatırım oldu.” (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim