1980’DEN SONRA İLK

Batman’ın Gercüş ilçesi Dereiçi köyünde 1980’li yıllarda döşenen elektrik şebekesi yenilendi. Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, eskiyen şebeke nedeniyle köyde sık sık tel kopması ve buna bağlı elektrik kesintilerinin yaşandığını söyledi. Köylülerle yapılan görüşmeler sonunda elektrik sorununun tümden giderildiğini kaydeden Altunç, köydeki 35 adet eski demir ve ağaç direğin beton direklerle değiştirildiğini, evlere uzanan elektrik hatlarının da yenilendiğini ve köyün aydınlatıldığını söyledi.

 

HATLAR YENİLENİYOR

Bu yıl Batman’da yapacakları 10 milyon liralık yatırımın içerisinde eskimiş köy hatlarının elden geçirilmesinin de bulunduğunu ifade eden Dicle EDAŞ Proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, şöyle devam etti: “Dereiçi köyü muhtarı ve köylüler ile yaptığımız görüşmelerin ardından burada çok geniş kapsamlı bir çalışma başlattık. Geçmişi 30 yıla dayanan eskimiş demir ve ağaç direkleri söküp, yerlerine beton direkler diktik. Hatların tamamını yeniledik. Abonelerin sorunları giderildi ve köy tamamen aydınlatıldı. Dereiçi köy muhtarımız Osman Gelir ve köy halkına olumlu yaklaşımlarından ötürü teşekkür ediyoruz. Benzer çalışmaları iyi niyetli yaklaşım gösteren diğer köylerde de yapacağız.”

 

KÖYLÜLER MEMNUN

Köy halkı, Dicle EDAŞ’ın yaptığı çalışmalara teşekkür etti. Dereiçi köy muhtarı Osman Gelir, 1990’lı yıllarda yaşanan göç olayıyla birlikte elektrik direk ve hatlarının da bakımsız kaldığını ve birçok yerde direklerin yıkılacak duruma geldiğini belirterek: “Elektrik bakımından köyümüzün hiçbir sıkıntısı kalmadı. Dicle EDAŞ kurumuna köylüler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim