BİLSAYAR SATIŞLARI 12 KAT ARTTI

Korona virüs salgınının başında temel gıdaya yoğun ilgi zamanla yerini teknolojik aletlere bıraktı. Birçok işyeri evden çalışma sistemine geçti. Yeni eğitim-öğretim yılı ise uzaktan eğitimle başladı. Evde geçirilen süre ise uzadı. Son 6 ayda teknoloji ürünleri satışlarında patlama yaşandı. Bir e-ticaret platformunun yayınladığı verilere, geçen yılın ilk 6 ayında bilgisayar satışları tam 12 kat arttı.

E-TİCARETTE TEKNOLOJİ İLGİSİ

E-Ticarette kulaklık ve mikrofon satışlarında yüzde 2 kat, yazıcı satışlarında ise 2.7 kat artış gösterdi. Korona salgını sürecinde teknolojiye olan ilgi e-ticaret verilerinin istatistiklerine yansıdı. Teknoloji sepeti ortalama yüzde 60 arttı. Sitede kalan gençlerin süresi ise 2 kat arttı.

BATMAN İLK SIRADA

İnternette görüntülemede trafik artışının en yoğun olan illerin başını ise Batman çekiyor. Görüntüleme oranının en fazla olduğu iller Batman, Kütahya, Diyarbakır, Aksaray ve Çorum oldu. Artvin, Sinop, Şanlıurfa, Kars ve Tunceli’de görüntüleme oranı azaldı.

KADINLARIN TEKLOJİYE İLGİSİ ARTTI

Kadınların teknolojiye ilgi ise dikkat çekti. Kadınların ziyaretçi sayısı Ocak-Haziran aylarında yıllık bazında yüzde 50 arttı. Gençlerin oyunlarına ilgisi artıkça e-ticaret görüntülerinde de yaş düştü. 18-24 yaş arası ziyaretçilerin ziyaret oranındaki artış yüzde 40 seviyesinde. Sitelerdeki trafiği yüzde 35’le genç yaş oluşturuyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim