** Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, kamu hastanelerinde yaşanan aksaklıkları gündeme getirdi. Seven: “Malzeme ve cihaz yetersizliğinden hastaların dışarıya yönelmek zorunda kalmasını asla kabul edemeyiz” dedi.

 

SAĞLIK-SEN’DEN UYARI
Batman Sağlık-Sen Şubesi, basın açıklamasıyla kamu hastanelerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Şube Başkanı Zahir Seven, hastane müdürlüklerine seslenerek: “Malzeme ve cihaz yetersizliğinden hastaların dışarıya yönelmek zorunda kalmasını asla kabul edemeyiz” dedi. Seven, şöyle devam etti: “BBDH Müdürlüklerince geciktirilen her ihtiyaç sağlık hizmet kalitesini düşürmekte personelin motivasyonunu bozmakta çoğu zaman hasta ve personeli karşı karşıya getirmekte hatta bazen şiddete sebebiyet vermektedir. Hastane müdürlüklerine sesleniyoruz; -Bir yıl önce tutulan tutanaklarla ilgili ne yaptınız? Eksiklileri gidermek için ne kadar beklemeyi düşünüyorsunuz? - Tıbbi sarf ve malzemeler bitmeden hasta-personel karşı karşıya gelmeden alımları yapabiliyormusunuz ? - Basit bir parçası bozulan cihazları tamir ettirebiliyor musunuz? Yoksa bir kenara mı atıyorsunuz.”

 

SORUNLARI SIRALADI

Şube Başkanı Zahir Seven, sözlerini şöyle sürdürdü: “-Bundan ötesi size sıkıntıları getiren personeli problem olarak mı görüyorsunuz? - Aylarca alımı yapılmaması yüzünden personeli kırık streteskoplara mahkum ediyormusunuz? - Diğer ihtiyaçları karşılamak içinde; temizlik personeli ihtiyacı gibi defalarca sizlere iletilmesine rağmen duyarsız kalıp ancak üst düzey bir yetkilinin hastasından gelecek şikayetleri mi bekleyeceksiniz. Batman halkına verilen sağlık hizmetlerini ve sağlık çalışanlarının şartlarını olumsuz etkileyecek hiçbir uygulama kabul edilemeyeceği gibi geçmişten kalan olumsuzlukların da sürüncemede bırakılması kabul edilemez. Özellikle malzeme ve cihaz yetersizliğinden hastaların dışarıya yönelmek zorunda kalmasını ise asla kabul edemeyiz.”

Editör: TE Bilişim