** TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ çalışanlarının gözü, toplu iş sözleşmesine çevrildi. Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Tüpraş’ta sözleşme imzalanmasının an meselesi olduğunu söyledi. TPAO ve BOTAŞ’ta da 35 madde kabul edildi.

 

ÜÇ SEKTÖRDE SÖZLEŞME

Petrol-İş Sendikası, üyelerinin toplu iş sözleşme görüşmelerinde maddelerin büyük bölümünü imzaladı. Ankara’dan dönen Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Tüpraş Rafinerisinde ücretteki yüzdelik oranının belirlenmesinin an meselesi olduğunu belirtti. Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut’un toplu sözleşme görüşmelerini bitirme aşamasında olduğunu kaydeden Tekik: “Büyük olasılıkla yüzdelik oranı bugün belirlenecek” dedi.

 

“35 MADDE GEÇTİ”

TPAO ve BOTAŞ’ta üyelerini kapsayan sözleşme görüşmelerinde ise 35 maddenin kabul edildiğini ifade eden Tekik, şöyle devam etti: “Bu iki petrol sektöründe de sözleşme görüşmeleri iyi geçiyor. Seçim öncesi toplu sözleşmenin bitmesi bekleniyor. Hedefimiz sözleşmenin ardından ücret düzenlemesi olan skalayla ilgili düzenlemelere gitmektir. TPAO’da çalışan üyelerimizin ücretlerinde ciddi bir dengesizlik söz konusu. Sözleşmenin ardından skalaya yönelik ciddi çalışmalarda bulunacağız.”

Editör: TE Bilişim