**Miting sonrası BDP Batman İl örgütünün verdiği dayanışma yemeğinde konuşan Eş Genel Başkan Demirtaş; “Bu partiyi ayakta tutan o ruh ve heyecandır” dedi.

BDP’DEN DAYANIŞMA YEMEĞİ
Seçim startının verildiği mitingin ardından BDP, Cuma akşamı Diva düğün salonunda verdiği dayanışma yemeğinde BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata, Batman İl Başkanı Serdar Atalay, STK temsilcileri ile kalabalık bir partili topluluğu katıldı. Partilerinin mutfağında çalışan değerin en büyüğünü yaratanların değer aileleri olduğunu ifade eden Demirtaş; “Bu partinin kurulduğu ilk günden buyana kaybetmediği bir ruh var. Bu partiyi ayakta tutan o ruh ve heyecandır. Hiçbir partimiz beş yıldızlı otel salonlarında kurulmadı. Tamamı mahallelerde, sokaklarda bin bir güçlük içerisinde kurulup bugünlere getirildi” diye konuştu. 



“SADECE HİZMET BEKLENMEZ”
Dünyanın en büyük halk hareketi olduklarına dikkat çeken Demirtaş, şöyle devam etti; “Bizim Ortadoğu'da kendi anavatanımızda insan yerine konulmadığımız günlerden bugün Kürdistan'ın statüsünün tartışıldığı günlere geldik. Bunlar lütuf mu peki? Bunlar AKP'nin demokrasi paketleriyle mi oldu? Birçoğunun ismini bile bilmediğimiz ağır bedellerle gerçekleşti. Onların sayesinde dünyanın en büyük halk hareketiyiz. Bizi var eden bu değerler unutulduğu an çizgiyi kaybedildiği an olur. Halk bizden sadece hizmet beklemez. Halk bizden aynı zamanda kendi değerlerine saygı duyulmasını bekler. Bu partinin başarısının sırrı da budur.” 


“BİZ DEĞER HAREKETİYİZ”
Demirtaş, şöyle devam etti; “Başka partiler bütün kirli politikaları yapacaklardır ama biz neyden güç alıyorsak o doğrultuda çalışacağız. AKP gibi cemaatlere ve tarikatlara sığınmışlığımız yok. Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Biz değer hareketiyiz. Arkamızda kaymakam ve valiler de olmayacak. Sadece gönüllülerle yolumuza devam edeceğiz. İşte anlayamadıkları da budur. Biz dava insanlarıyız. Biz özgürlük tutkusu olan insanlarız. Bunu onlar anlayamazlar ve hissedemezler. Bırakın onlar küçük dünyalarında boğuşsunlar. Biz halkımıza ve şehitlerimize verdiğimiz sözü tutalım ve başarımız halkımıza ve şehitlerimize armağanımız olsun. Bu partide görev almak ateşten gömlek giymektir. Arkadaşlarımız bu görevleri üstlendiyse bunu göze almış demektir. Bu partiye gönül veren bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim