**Abdullah Öcalan’ın tutuklu olarak yargılanan avukatlarından aralarında Mehdi Öztüzün’ün de bulunduğu dört hukukçu serbest bırakıldı.

BUGÜN KENTE GELİYOR
BDP Batman eski İl Başkanı Avukat Mehdi Öztüzün, tahliye oldu. 22 Kasım 2011 tarihinden bu yana Kocaeli-Kandıra Cezaevinde tutuklu olan Öztüzün, serbest bırakıldı. Önceki akşam dava, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan bir salonda görüldü. Duruşmanın sonunda Öztüzün’ün tahliyesine karar verildi. Öte yandan Mehdi Öztüzün’ün bugün geleceği Batman’da partililerce karşılanacağı öğrenildi.
2 YIL 1 AY TUTUKLU KALDI
BDP Batman eski İl Başkanı Avukat Mehdi Öztüzün, tahliye oldu. 22 Kasım 2011 tarihinden bu yana Kocaeli-Kandıra Cezaevinde tutuklu olan Öztüzün, serbest bırakıldı. Önceki akşam Dava, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan bir salonda görüldü. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalanmalarının beklenmesini kararlaştırdı.
4 HUKUKÇU SERBEST
Mahkeme heyeti, Abdullah Öcalan’ın tanık olarak dinlenilmesi ile hukuka aykırı olduğu iddia edilen delillerin dosyadan çıkartılması taleplerinin reddine hükmetti. Tutuklu avukatlardan Asya Ülker, Bedri Kuran, Mehmet Sani Kızılkaya ve Mehdi Öztüzün’ün tahliyelerini kararlaştıran mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi. Duruşma, 8 Nisan 2014′e ertelendi.
TÜZÜN BATMAN’DA
2011’in Kasım’ında Batman BDP İl Başkanlığı görevine seçilen Öztüzün, yeni yönetim kurulu arasında daha görev dağılımına gitmeden KCK operasyonunda tutuklananlar arasında yer aldı. Öztüzün’ün ardından BDP İl Başkanvekili emekli eğitimci Selim Aratemur ve daha sonra İl Eşbaşkanlığına seçilen Şehmuz Azboy ile Ayşe Ağılgat da operasyonda tutuklanmışlardı. Aratemur, bir süre önce tahliye edilmişti. Azboy ile Ağılgat’ın tutukluluğu devam ediyor. Önceki gün çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılan Öztüzün, Batman’a geldi. Öztüzün’ü kalabalık bir kitle karşıladı. 

Editör: TE Bilişim