*6 Ay süreyle pist bakım onarım çalışmalarının süreceği Batman hava limanının seferlere kapatılması, otobüs firmalarında seferleri katladı. İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara ve Batman karşılıklı otobüs seferlerinde yolcu sayısında ciddi artış oldu.

LİMAN KAPANINCA

Batman havalimanı pistinin 6 ay süreyle onarıma alınması, hava yolculuğunu rafa kaldırdı. 7 Haziran’dan sonra onarıma alınan pistin 30 Kasım 2015 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi. 6 ay süreyle limanın kapalı olacağını göz önünde bulunduran Batman’daki otobüs firmaları sefer sayısını arttırdı. Yıldızlar, Lüks Batman, Öz Diyarbakır, Can Diyarbakır, Özlem Diyarbakır, Van Gölü, Best Van, Tunceliler, Siirt Petrol ve Has Siirt firmaları Batman’a olan sefer sayısını arttırdı. Ramazan bayramı arifesi ve bayram süresince şimdiden yer ayıran çok sayıda yolcu talebiyle karşılaştıklarını belirten otobüs firması yetkilileri, “Havalimanı onarıma alınınca otobüs yolculuğuna ilgi başladı” dediler.

LİMAN PERSONELİ ÇEVRE İLLERE

Batman havalimanında görevli personel ise geçici süreyle çevre illerin hava limanlarında görevlendirildi. 30 Kasım tarihine kadar Batman Devlet Hava Limanları İşletme Müdürlüğü’ne bağlı personelin Diyarbakır başta olmak üzere çevredeki bazı illerin hava alanlarında görevlendirildiğini ifade eden yetkililer, “Havaş’taki personelin bir bölümü de başka hava alanlarına gönderildi. Ancak bazı personeller de ücretsiz izine ayrıldı. Seçimlerin hemen sonrasından onarıma alınan havalimanı pistinin süresinden önce tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim