** Ortadoğu ülkelerinden Libya, Irak ve Suriye’ye enjektör ihraç eden İnmed Tıbbi Ürünler tesisi, marka olma yolunda. Tesis sahibi Remzi İnsel, Türkiye’de de 23 hastanenin ihtiyacını karşıladığını belirterek: “Bir kaç yıl içinde marka olmayı hedefliyoruz” dedi.

30 KİŞİYE İSTİHDAM
Üç yıl önce Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayan İnmed Tıbbi Ürünler Tesisi, Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu’ya açıldı. Ürünlerinin büyük bir bölümü Libya, Irak ve Suriye’ye gönderen İnmed Tıbbi Ürünler tesis sahibi Remzi İnsel: “Kore’den satın aldığımız makinelerle enjektörün tüm boyutlarını üretmeye başladık. Her yıl kazandığımızı, yatırıma dönüştürüyoruz. Şu anda 23 büyük hastanenin tedarikini karşılıyoruz. Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin birçok iline de ürünlerimizi ulaştırıyoruz” dedi.

“MARKA OLMA YOLUNDAYIZ”
İnsel, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk etapta 30 kişiye istihdam alanı açtık. Sağlık Bakanlığı’nın da testten geçirdiği ve olumlu rapor verdiği enjektör ve şırınganın en kalitesini imal ediyoruz. Bu konuda Bakanlığın tescil ettiği ürünler üretiyoruz. Özellikli bir sektördeyiz. Bu nedenle ürettiğimiz ürünler gerek Türkiye’de gerekse de Ortadoğu ülkelerinden talep alıyoruz. Ham maddeyi daha çok Japonya, Suudi Arabistan ve Kore’den alıyoruz. Türkiye’den ilk 5 tesisten biriyiz. İstanbul, Ankara, Adana ve Konya’nın ardından enjektör üretimi yapan firmayız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim