*HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı ele aldığı kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Milletvekili Uca, “Sadece bu ay içinde 16 kadın, erkekler tarafından katledildi. 2021 Yılının başından beri ise 338 kadın katledildi, onlarca kadın şiddete maruz kaldı” dedi.

“ONLARCA KADIN ŞİDDETE MARUZ KALDI”

25 Kasım Kadın Şiddetine yönelik şiddetle mücadele haftası öncesinde Batman’ın da aralarında bulunduğu 3 İl’de üç kadının cinayete kurban gitmesi üzerine HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca, TBMM’de ‘Kadına yönelik şiddeti’ gündeme getirdi. 2021 Yılı içinde Türkiye’de 388 kadının katledildiğini belirten Milletvekili Uca, “25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele haftasının arifesindeyiz. Hatta 25 Kasım haftasına da girdik. Sadece bu ay içinde 16 kadın erkekler tarafından katledildi. Bu yılın başından beri ise 338 kadın katledildi, onlarca kadın şiddete maruz kaldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, her fırsatta Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi sıfır toleransla yürüttüklerini söylüyor. Bu nasıl bir mücadele diye sormak istiyorum” diye konuştu.

“KADINLAR MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEK”

Milletvekili Uca, şunları kaydetti: “Neredeyse her gün bir kadın, erkek şiddeti sonucu hayatını kaybediyor. Cezasızlık politikaları nedeniyle şiddet failleri serbestçe dolaşıp, çekinmeden kadınları katledebiliyorlar. Dünyanın her yerinden birlikte bu zulme ‘dur’ diyeceğiz. Tüm kadınları şiddete, cinayetlere, kadın kırımına ‘dur’ demeye davet ediyorum. Kazanımlarımızı erkek adalete, erkek siyasete kurban etmeyeceğiz. Şunu unutmayın; Kadınlar hiçbir baskıya boyun eğmeyecek ve var olma mücadelelerinden asla vazgeçmeyecek.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim