**Bölgede son yaşanan olaylar eğitimcileri de ürküttü. Batman ve ilçelerinde 20 gün içinde İstanbul ağırlıklı büyük kentlere 550 öğretmen tayin istedi.
EĞİTİMCİLER ÜRKTÜ
Aralarında yöredeki eğitimcilerin de bulunduğu yaklaşık 550 öğretmenin Batı illerine tayin istemesi eğitimcileri kara kara düşündürüyor. Bölgede yaşanan son olaylar sadece Batman değil, birçok il’deki eğitimciyi Batı illerine yönlendirdi. Yaklaşık 550 öğretmenin atamalarını İstanbul başta olmak üzere büyük illere yapmak istemesi Milli Eğitim yöneticilerini zor durumda bıraktı. Kentte bu yıl atanan eğitimci sayısı ise 150’yi bulmadı. Milli Eğitim yetkilileri, bölgede en sakin İl’in Batman olduğunu ifade ederek, atama talebinde bulunan bazı eğitimcileri ikna etmeye çalıştı.
BTÜ’DE 3 BİN KAYIT
Batman Üniversitesi yeni bölümlerle öğrenci sayısını 10. 500’e çıkardı. Optisyenlik, inşaat mühendisliği, siyaset bilimi ve kamu yönetmenliği programı, İslami bilimler programı ve iç tasarımıyla birlikte öğrenci sayısını 8 binden 10 bin 500’e çıkaran Batman Üniversitesi ek kontenjanla birlikte 3 bin civarında kayıt hedefliyor. Batman Üniversitesi’nin yeni bölümlere öğrencilerin ilgi gösterdiği belirtildi. 

Editör: TE Bilişim