**AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi-İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Batman Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Dijital Teknoloji’ konulu konferansa katıldı. Teknolojik gelişmelerle mevcut birçok mesleğin 25 yılda kaybolacağını belirten Dr. İleri; “25 Yıl içerinde mevcut mesleklerin yaklaşık yüzde 50’ si yok olacak. Ayrıca kişisel iletişimimiz de her geçen gün değişiyor” dedi.

ÖĞRENCİLERE KONFERANS VERDİ
Batman Üniversitesi Merkez kampüste düzenlenen ‘Dijital Teknoloji’ konulu konferansta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi-İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, öğrencilere hitap etti. Vali Ekrem Canalp, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ve bazı yöneticilerin katıldığı konferansta konuşan Dr. Ömer İleri; “Artık günümüzde iş hayatımız değişti. Öyle bir iş hayatımız var ki ofise geldiğinizde dünya adeta yeniden kuruluyor. İletişim artınca her gün yeni bir oyun kuruluyor şeklinde düşünebilirsiniz. Birçok meslek kayboluyor. Geçen gün şöyle bir istatistik okudum. 25 Yıl içerinde mevcut mesleklerin yaklaşık yüzde 50’ si yok olacak” dedi.

“TOPLUM DA TEKNOLOJİYİ ETKİLEDİ”
Genel Başkan Yardımcısı İleri, şöyle devam etti; “Ayrıca kişisel iletişimimiz değişti. Bunu da en çok sosyal medya alanında görüyoruz. Mesela twitter, karakter limiti nedeniyle insanları çok kısa ve öz konuşmaya sevk etti. Bu da açıkçası bizim kültürümüze de çok uygun değildi. Kuzey Amerika kültürüne çok uygun ama bizdeki tezahürü biraz kötü oldu diye düşünüyorum.  Devlet sosyal medya mecrasındaki özgürlük alanına ne kadar müdahale etmeli şeklinde sorular ortaya çıkmaya başladı. Bu dönüşüme başladığımız zaman şunu görüyoruz; bu teknolojik değişim tabi bizi çok şekillendirdi. Hayatımıza çok etki etti. Twitter bu konuda iyi bir örnek teşkil ediyor. Bizim hayat tarzımıza etki etmeye başladı ama bir şey daha oldu. Belki planlayarak belki de planlamayarak gelinen nokta itibariyle bireylerin teknolojiye olan ilgisi de arttı. Yani teknoloji toplumu etkilediği gibi, toplumda teknolojiyi etkiledi.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim